RCD Espanyol
Esports 20/06/2023

Darder, obert a marxar de l'Espanyol, però no per anar al Barça

El capità blanc-i-blau, pendent d'una conversa amb el nou director esportiu, escoltarà ofertes si poden ajudar el club

3 min
Darder, durant un derbi contra el Barça d'aquesta temporada

BarcelonaL’Espanyol viu un dels moments més delicats de la seva història moderna i, a cada dia que passa, la seva afició troba un motiu nou per patir. El sisè descens a Segona s’està convertint en una lenta però dolorosa tortura per a tot l’espanyolisme. Als despatxos, la falta d’alegries contrasta amb l’excés de disgustos, ja que el descens ha convertit en assequibles els contractes de molts pesos pesants que semblaven blindats: a la ja coneguda pèrdua de Pedrosa, que marxarà gratis al Sevilla, passant per les renovacions en stand by de Melamed i Lozano, fins a la sortida –gairebé gratis– de Joselu, últim Zarra de la Lliga, o als rumors d’un nou possible comiat que encara seria més traumàtic: el de Sergi Darder. 

El capità de l’Espanyol, emblema del club, líder de l’equip i far per a l’afició, encomanada els últims anys a una religió anomenada darderisme, ha suscitat l’interès del Barça, segons va avançar Catalunya Ràdio. Tot i no ser la primera opció per reforçar la posició d’interior, el club blaugrana veu amb bons ulls la seva incorporació, ja que s’ajusta al perfil de migcampista que busca Xavi Hernández. De fet, Mateu Alemany ha mantingut unes primeres converses amb el seu agent per temptejar el terreny. L’ARA, però, ha pogut confirmar de l’entorn de Darder que, si bé el jugador no descarta una sortida de l'Espanyol aquest estiu, en el supòsit que es produeixi no serà per anar a parar a les files blaugranes. Tot i tractar-se d'una possibilitat temptadora que, a banda de permetre-li seguir a Barcelona, li implicaria una important millora salarial i també la possibilitat d'optar a fites esportives més importants, és una opció que no vol considerar per respecte a l'Espanyol.

Una clàusula més baixa després del descens

Això, però, no vol dir ni molt menys que Darder estigui satisfet amb el rumb de l'entitat periquita. De fet, fa setmanes que espera l’arribada d’un nou director esportiu per poder conèixer quin projecte presenta i quines intencions té el club respecte a ell per decidir si surt o s'acaba quedant. Tot i tenir una situació contractual similar a la de Joselu –podria marxar cedit a qualsevol club de Primera que li mantingui el salari–, el balear descarta aquesta fórmula i prioritzaria un traspàs que deixés a l'Espanyol uns ingressos que li permetessin reforçar-se. L’ARA ha pogut confirmar que la clàusula de Darder baixa amb el descens fins als 10 milions si arriba una oferta abans del 31 de juliol. A partir d’aquella data, puja lleugerament, fins als 15 milions. L’entorn del capità espanyolista, amb tot, veia poc probable que cap equip arribés a aquesta xifra tenint en compte que Darder té 29 anys. Fonts de l’Espanyol deixen clar que no negociaran ni amb el Barça ni amb cap altre club pel migcampista, ja que el consideren una peça clau per aconseguir l’ascens. 

Sergi Darder té molt clar que no vol sortir de qualsevol manera de l’Espanyol. És conscient que fitxar pel Barça després de patir un descens seria considerat poc més que una traïció per part d’una afició que l’idolatra. El mateix jugador, de fet, té una gran estima i sentiment cap a l’Espanyol, com s’ha encarregat de demostrar en públic i en privat. De fet, l’estiu passat, abans de renovar fins al 2026, ja va rebutjar l’interès de clubs de la Lliga com l’Atlètic de Madrid, el Sevilla, el Vila-real i el València, a banda d’altres clubs d’Itàlia, Alemanya i l’Aràbia Saudita, que pretenien incorporar-lo com a agent lliure aquest estiu. L'últim club en afegir-se a la llista de pretendents és l'Almeria, que acaba de fitxar Vicente Moreno, exentrenador del balear. Darder, que dubta si firmar un contracte important que li permeti continuar a Primera en un equip amb més aspiracions esportives, està obert a marxar de l’Espanyol sempre que això impliqui ajudar el club dels seus amors.

stats