El Barça serra les dents a Sant Petersburg (70-78)

L’equip blaugrana se situa a una victòria de la ‘final four’

i
Àlex Gozalbo
Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va suar sang per superar el Zenit de Sant Petersburg (70-78) i situar-se a una victòria de la final four de Colònia. L’equip blaugrana no va fer el partit més brillant de la temporada, però va treure el caràcter per endur-se una victòria en un duel marcat per l’exigència física i la defensa d’un rival que va competir fins al límit de les seves possibilitats.

“Hem patit. Estic molt content de com han lluitat els meus jugadors, especialment en els moments de dificultat. És el moment decisiu de la temporada i estic realment orgullós”, va analitzar Sarunas Jasikevicius, entrenador d’un Barça que va fer un últim quart molt solvent. “Hem fet un pas important, però encara ens queda fer un esforç més per aconseguir la classificació”, va dir Brandon Davies, que va sumar 22 punts i 8 rebots i va forçar 7 faltes personals. Imbuït per l’esperit d’Audie Norris, el pivot va ser un exemple de lluita constant en una nit de gran exigència física.

Tot i acabar amb 11 punts, Nikola Mirotic no va fer un bon partit. L’aler pivot, molt ben defensat pel rival, va patir per trobar situacions d’avantatge. Més encertats van estar Cory Higgins i Kyle Kuric, que es van combinar per sumar 29 punts des del perímetre.

Jasikevicius va descartar Víctor Claver, Leo Westermann i Artem Pustovyi per jugar al Sibur Arena, on 5.187 aficionats van animar l’equip rus. El Barça va començar bé, traient profit dels triples de Kyle Kuric, però l’aparició d’Alex Poythress va canviar el ritme del partit. L’aler pivot va aportar molta mobilitat en posicions interiors i el conjunt local va aconseguir una renda de set punts (28-21). Els percentatges en tirs de camp dels visitants van ser molt fluixos durant uns primers 20 minuts d’extrema dificultat en què els àrbitres van permetre molts contactes. Un seguit de bones actuacions de Brandon Davies van servir per reconduir la situació i arribar al descans amb un avantatge mínim (33-34).

El Barça va utilitzar l’energia de Kuric i Davies per dominar el primer tram de la segona meitat. L’equip blaugrana, que va endurir la seva defensa, es va construir una diferència de 10 punts (42-52).

La segona part va ser d’una exigència extrema. Davies i Kuric van ser els puntals que van sostenir la producció ofensiva de l’equip blaugrana, que va treure profit dels seus bons percentatges des de la línia de tres punts. El pas dels minuts va penalitzar un Zenit de Sant Petersburg amb menys recursos que el Barça. A més, el conjunt rus va tenir problemes de faltes personals. Ni tan sols l’aportació ofensiva de Billy Baron, que va sumar 19 punts en 21 minuts, va ser suficient per desajustar un conjunt culer molt concentrat.

La ‘final four’, sense públic

L’Eurolliga va anunciar que, com a conseqüència de la situació de pandèmia mundial i d’acord amb les recomanacions de les autoritats nacionals i locals alemanyes, s’ha decidit organitzar la final four 2021 sense la presència de cap aficionat. L’esdeveniment se celebrarà al Lanxess Arena de Colònia del 28 al 30 de maig. La decisió arriba malgrat que l’Eurolliga havia plantejat diferents opcions i escenaris amb la intenció de permetre la presència de públic amb mesures de seguretat.

Tot i això, atès que la salut i la seguretat dels aficionats i dels participants continuen sent la preocupació primordial per a tothom, l’assistència a la final four es limitarà a equips, personal de l’organització i una selecció de mitjans de comunicació, tots ells sotmesos a estrictes protocols i regulacions d’higiene. L’Eurolliga proporcionarà un servei remot a tots els periodistes que no hi puguin assistir a causa de les restriccions actuals per proporcionar-los les mateixes oportunitats que si hi fossin.