RCD Espanyol
Esports 06/11/2021

Cornellà-El Prat no vol deixar de somriure (2-0)

L’Espanyol s’acosta a posicions d’Europa League i RDT anirà convocat amb la selecció espanyola

3 min
Raúl de Tomás ha firmat contra el Granada el seu setè gol del curs

L’Espanyol torna a marxar a una aturada de seleccions amb un somriure d’orella a orella. Els blanc-i-blaus van deixar enrere els últims tres entrebancs i van superar el Granada (2-0) en un partit en què van anar de menys a més. Victòria solvent per aproximar-se provisionalment a les posicions europees. La pissarra i RDT, que finalment anirà convocat amb la selecció espanyola per la baixa per lesió d’Ansu Fati, van desequilibrar un partit en què l’Espanyol va ser més efectiu. Ho celebra Cornellà-El Prat, que torna a ser un fortí: catorze punts en set jornades. 

Després de no trobar la tecla a Getafe, Vicente Moreno la va encertar ahir plantejant un mig del camp inèdit que va trobar l’equilibri entre el talent i la presència física. Keidi Bare i Yangel Herrera van acompanyar Darder i van ajudar a protegir les zones interiors del mig del camp espanyolista. Al principi a l’Espanyol li va costar ser protagonista contra un Granada que amb Robert Moreno es mostra força més atrevit que en l’etapa de Diego Fernández. Els andalusos van començar millor, iniciant el joc sense presses per atraure la pressió de l’Espanyol i poder jugar en llarg per atacar les bandes. Tot el perill generat pels visitants, van ser centrades que els jugadors locals van defensar amb encert. 

L’Espanyol va tardar a encaixar els nous engranatges del mig del camp perquè l’elevada pressió del Granada en dificultava la sortida des del darrere. Un obstacle que els blanc-i-blaus van superar gràcies a una magistral jugada a pilota aturada dissenyada per Dani Pendín: Embarba va servir en curt un córner, Darder va centrar al segon pal i Pedrosa va aprofitar l’espai generat pels bloquejos de Yangel Herrera i de De Tomás per connectar una volea de primeres. Una sensacional i complexa coreografia en què tothom va complir d’allò més bé el seu paper. El resultat, un dels gols de la jornada. 

Els blanc-i-blaus van guanyar confiança amb l’1-0 i un cop el seu trivot es va consolidar va començar a trepitjar més estona la meitat del camp rival. Per fer-ho és fonamental tenir jugadors com Yangel Herrera, migcampista de gran presència física a qui li encanta viatjar amb l’equip en atac. El veneçolà va ser titular per primer cop en cinc mesos contra l’equip on va destacar les últimes dues temporades i va demostrar ser una solució molt vàlida a la zona ampla. Jugador de bon peu, que interpreta bé el joc, aporta treball físic i, no menys important, té arribada: al segon temps va marcar un gran gol després d’un fort xut creuat. Però com li va passar la setmana passada a Getafe, l’hi van anul·lar per fora de joc. 

Luis Enrique convoca RDT

La celebració de Cornellà-El Prat va ser plena quan, unes hores després del final del partit, va conèixer la convocatòria d’RDT amb la selecció espanyola. El punta madrileny, que va marcar -assistit novament per Darder- el gol del triomf contra el Granada amb una rematada creuada que va agafar Maximiano a contrapeu, estava a la prellista de Luis Enrique, que va acabar optant per ell al conèixer la lesió d’Ansu Fati. De Tomás suma set gols en l’actual Lliga, i si juga un minut contra Grècia o Suècia la seva clàusula pujarà dels 60 milions d’euros actuals fins als 70. 

En cas de jugar en algun d’aquests dos partits, RDT seria el jugador número 42 de l’Espanyol que participa amb la selecció absoluta espanyola. El primer jugador que va aconseguir-ho va ser Josep Parra, el 9 d’abril del 1950, en un partit de classificació per al Mundial del Brasil. L’últim, Mario Hermoso, va aconseguir-ho el 18 de novembre del 2018.

stats