RCD Espanyol
Esports 06/11/2021

Cornellà-El Prat sí que convoca els gols de Raúl de Tomás

El madrileny, a qui Luis Enrique no cita amb la selecció, torna després de complir sanció

2 min
Raúl de Tomás, durant un entrenament amb l'Espanyol a Cornellà-El Prat

Només un jugador espanyol, Gerard Moreno, ha marcat més gols que Raúl de Tomás al llarg d’aquest 2021. El davanter madrileny de l’Espanyol era una de les opcions que sonaven amb més força per suplir la baixa per lesió del punta perpetuenc a la selecció espanyola, però finalment el seu somni de jugar amb l’absoluta haurà d’esperar. Sí que anirà convocat, en canvi, amb l’Espanyol, amb qui tornarà a jugar aquest dissabte (14 h, M. LaLiga) contra el Granada després de complir un partit de sanció per la vermella que va veure contra l’Athletic. 

La selecció és un premi que se li resisteix a l’atacant espanyolista, que als seus 27 anys viu un moment de força molt bo. En el que portem d’any acumula 17 dianes entre Primera (6) i Segona (11). El més significatiu és que només ha necessitat 28 partits per assolir aquesta xifra. Hi ha uns altres quatre jugadors d’atac espanyols que també sumen 17 gols en aquest 2021: Álvaro Morata i Oyarzabal (tots dos en 52 partits), Rafa Mir (en 42) i Ferran Torres (en 40). Només els supera, amb 26 gols en 45 partits, Gerard Moreno. De tots ells, només un ha estat citat per Luis Enrique, Morata. Moreno, Oyarzabal i Ferran són baixa per lesió, mentre que RDT i Mir s’han quedat fora tot i estar disponibles. “Tots dos ho estan fent bé en els seus respectius equips, estaven en una prellista i hem valorat portar-los”, ha comentat Luis Enrique. 

El cas de De Tomás recorda força el que va viure Gerard Moreno quan jugava a l’Espanyol. El perpetuenc no va jugar amb la selecció absoluta fins a l’octubre del 2019, un any i tres mesos després de deixar l’entitat blanc-i-blava per firmar pel Vila-real. I això que en les seves darreres dues temporades com a espanyolista havia firmat 13 i 19 gols, respectivament. RDT en va marcar 23 la temporada passada i ja n’acumula 6 en l’actual Lliga: només el superen Benzema (9) i Vinícius (7). 

El Granada alça el vol

“Estava esperant veure la llista com si hi hagués d’anar jo, convocat; em feia il·lusió que Raúl pogués anar amb la selecció”, ha comentat Vicente Moreno, que ha deixat clar que el madrileny “té la humilitat i l’ambició per respectar aquesta decisió i seguir treballant per seguir sent una possibilitat. Encara té marge de millora”. El retorn del punta és la millor notícia per al preparador de Massanassa, que vol marxar a l’aturada de seleccions amb un triomf contra un Granada que ha renascut en les darreres quatre jornades. Dos triomfs (contra Sevilla i Llevant) i dos empats (davant d’Osasuna i Getafe) han situat els homes de Robert Moreno a només tres punts de l’Espanyol. Quatre partits on, a més, només ha rebut dos gols. Superar Maximiano, un repte que exigeix un especialista, i Raúl de Tomás coneix el camí. 

stats