VELA

La Copa Amèrica de Barcelona pren forma

Ja estan definides les ubicacions dels equips al port

M.M.
2 min
En groc els espais destinats als diferents equips de la Copa Amèrica.

BarcelonaQueden dos anys per la Copa Amèrica que s’organitzarà a Barcelona, però la ciutat ja fa mesos que està treballant en l’esdeveniment nàutic més important del planeta. D’aquesta manera, han quedat definits els espais del Port Vell on s’instal·laran els equips participants en la 37a edició de la competició, que tindrà lloc el 2024. “Tot i l’alt grau d’ocupació i d’optimització dels espais portuaris de Barcelona, s’ha aconseguit que les seus tinguin una ubicació accessible i una superfície operativa suficient per desenvolupar-hi els respectius projectes”, apunta el Port de Barcelona a través d’un comunicat. Els emplaçaments s’han pactat amb AC37 Events Limited (ACE), la promotora de la Copa Amèrica de Vela.

L’equip amfitrió, l’Emirates Team New Zealand, s’ubicarà a la base WTC. I l’Ineos Team Britannia, com a Challenger of Record, ha triat la base de l’Imax. Les altres bases seran adjudicades als equips per ordre d’inscripció a la competició (Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli Team i NYYC American Magic). A més d’aquestes dues, la base de Cinesa també està gestionada pel Port Vell, mentre que les de Ponent Nord, Marina Barcelona 92 i Moll de Llevant es troben dins de superfícies concessionades, motiu pel qual s’ha negociat la seva cessió temporal per part de les empreses titulars. Totes les bases disposen d’una esplanada –en què els equips participants construiran una nau que serà desmuntada un cop finalitzi la prova– i d’una línia d’atracada destinada a les naus participants i als vaixells auxiliars.

“Tenim moltes ganes de mostrar un port i una Barcelona de primera, i d’organitzar la millor Copa Amèrica de la història. És una gran oportunitat per al port, per a Barcelona i per al país”, afirma Damià Calvet, president del Port de Barcelona. La competició preveu l’arribada de 2.500 persones com a integrants dels diferents equips esportius i de l’organització. A més, per primer cop en la història d’aquesta competició, se celebrarà la regata de la Copa Amèrica Femenina, així com la regata de la Copa Amèrica Juvenil.

El nou Centre Municipal de Vela

D’altra banda, el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor d’Esports, David Escudé, presenten demà el projecte del nou Centre Municipal de Vela, que servirà per reformar aquesta instal·lació que va néixer el 1992 per als Jocs Olímpics.

stats