Esports 20/02/2019

Comença la remodelació del carrer del Molí del Comte d’Establiments perquè és "un perill per al vianant"

S’invertiran més de 120.000 euros a millorar-ne la seguretat per a vianants i vehicles; aquesta zona de Palma serà d’un únic sentit i tindrà voreres a ambdós costats

Juanmi Mas
3 min
La remodelació inicial serà de 300 metres

PalmaRodrigo Romero, regidor d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma ha anunciat el començament de construcció de voreres al carrer del Molí del Comte d'Establiments Les obres consisteixen en la construcció de 900 metres quadrats de voreres a ambdós costats del carrer, en el tram situat entre la carretera d'Esporles i el carrer del Rector Estrades. El pressupost previst per a la construcció de les voreres és de 102.000 euros, i per a l'enllumenat, de 20.800 addicionals, que sumen un total de 122.800 euros. La durada de les obres serà de tres mesos.

Actualment, en aquest tram, d'un total de 300 metres, no hi ha voreres i la calçada és de doble sentit. Amb les obres passarà a tenir una sola direcció, en el sentit de Rector Estrades - carretera d'Esporles, i voreres a ambdós costats, així com nous punts de llum led. Durant les obres es prohibirà l'accés de vehicles des de la carretera, així com l'aparcament a tot el tram afectat i es produiran talls de trànsit, que seran notificats quan sigui necessari. Es permetrà l'accés al tram afectat als veïns i als vehicles d'Emaya.

Es proposen unes voreres amb la màxima accessibilitat possible, d’1,4 metres d’amplària, que deixin una calçada de tres metres A causa del reduït espai, es col·locaran a les voreres els punts d’enllumenat públic, restant espai a la calçada i no a la vorera.

s’inclouran orelles a les voreres per col·locar els punts d’enllumenat públic

A més, s’instal·laran uns 300 metres de cable subterrani per a la xarxa d’enllumenat públic i es col·locaran un total de 12 columnes de vuit metres d’alçària amb llums led per substituir els pals de fusta actuals.

Aquestes obres són una petició històrica que els veïns i veïnes de la zona reclamaven des de feia anys, ja que sense voreres "és un perill per al vianant caminar per la calçada, coincidint amb els vehicles” que circulen en ambdós sentits, ha dit Romero. El regidor s’ha mostrat molt satisfet perquè "es resol un problema històric, i és que ara es podrà gaudir del barri com a vianant".

El projecte s’ha pactat amb els veïns i veïnes d'aquesta zona de Palma que varen transmetre que aquest tram era el que més els preocupava i la seva "màxima prioritat", segons ha dit el regidor, ja que "per anar a fer la compra a quatre carrers han d’agafar cotxe". Un cop finalitzades aquestes obres, també es canviarà el sentit de circulació del carrer del Rector Estrades, al qual s’accedirà des de la carretera d’Esporles i no des del carrer del Molí del Comte, com es fa actualment.

Es posaran voreres amb d’1,4 metres d’ample que deixin una calçada de 3 metres d’ample de mitjana

D’altra banda, s’està analitzant la possibilitat de col·locar també voreres als trams de la carretera d’Esporles que tampoc no en tenen. Cal recordar que aquestes obres es fan conjuntament amb el Consell de Mallorca, ja que el tram és de competència insular, perquè connecta els municipis d’Esporles i Palma. Així, qualsevol actuació ha de tenir el permís de les administracions local i insular. Per tant, l’Ajuntament de Palma s’encarregarà de construir les voreres i posar els llums, mentre que el Consell de Mallorca asfaltarà la calçada del tram.

stats