Barça
Esports 14/09/2021

Per començar, un judici europeu a aquest nou Barça

Els blaugranes reben un Bayern de Munic d'ingrat record en la seva estrena a la Champions

4 min
Ronald Koeman durant l'entrenament previ al matx contra el Bayern

BarcelonaTorna la Lliga de Campions al Camp Nou. El Bayern de Munic, botxí del Barça la trista nit del 2-8 a Lisboa, serà el rival dels blaugranes en la seva estrena en la competició continental i els fantasmes tornen a sobrevolar el vestidor culer. La traumàtica i dolorosa derrota a Lisboa als quarts de final l'estiu del 2020 va marcar el final d'una era i ara, ja sense Messi, toca començar de nou. Amb un equip debilitat per les sortides forçades per l'economia de subsistència de l'entitat i amb una relació complicada entre Ronald Koeman i Joan Laporta, l'equip dirigit pel neerlandès encetarà una nova campanya plena de llums i ombres. El record de Lisboa, però, encara està molt present al vestidor. "Són coses que són difícils d'acceptar. El futbol és així. Ha passat temps i estem mentalitzats que aquest partit ha de ser diferent", ha admès Sergio Busquets en la roda de premsa prèvia al matx d'aquest dimarts contra el Bayern (21h, Movistar Liga de Campeones).

"Sabem que hem tingut canvis importants a l'equip i necessitem temps, però en el futbol, en general, no hi ha temps i cal demostrar coses. És un partit interessant en què podrem treure bones conclusions de com estem contra un rival potent", va diagnosticar el tècnic blaugrana, que en les últimes hores ha tornat a encendre la polèmica. En una entrevista a la televisió neerlandesa NOS, Koeman va fer notar el seu malestar amb el president del Barça, Joan Laporta, pels seus dubtes respecte a la continuïtat del tècnic: "Va parlar massa. Això es pot fer en privat. M'agrada quan un president està compromès i també fa preguntes. Només que no ha de sortir a la premsa, aquest era el problema", va explicar.

Amb les seves declaracions ben presents, el tècnic blaugrana es va voler explicar en la roda de premsa prèvia a l'estrena de l'equip a la Champions. "La nostra relació és bona. Si hi ha coses, parlem i, al final, els dos volem el millor per al club. El club és el més important i no hi ha cap problema amb el president. Ve moltes vegades [a la ciutat esportiva] i parlem de coses del club. Per a mi, és una relació perfecta. Hem tingut algunes cosetes, però hem parlat i ens hem posat d'acord", ha relatat Koeman sobre la seva relació amb Joan Laporta. Una derrota dolorosa contra els bavaresos, però, ho podria tornar a complicar tot en el primer partit europeu amb espectadors al Camp Nou en més d'un any i mig.

Koeman, de fet, ha sigut preguntat per les declaracions a NOS en què afirmava: "Gràcies a mi, aquest club té futur". I les ha volgut matissar: "L'única cosa que jo he dit és que soc un entrenador que dona oportunitats als joves. Ho he dit en un altre sentit [del que s'entén]. No se sap si un algú altre donaria tantes oportunitats als joves com hem donat nosaltres. Soc entrenador i busquem el millor per al club. És complicat, però estem intentant millorar. I una cosa que sí que fem és donar oportunitat als joves, perquè ells sí que són el futur del club". Des del vestidor no volen prendre partit en la polèmica. "És un tema que han de resoldre entre ells. Cadascú és amo de les seves paraules i les seves declaracions. Crec que no hi ha cap problema entre ells, i el que volen és el millor per a l'equip i per al club", ha explicat Busquets, que ha reiterat el compromís de l'equip amb el tècnic i l'staff.

El Bayern, un trauma encara present

El partit d'aquest dimarts contra el Bayern de Munic tornarà a aixecar polseguera. El 2-8 va ser un dia traumàtic per a tot el vestidor, que ara buscarà començar amb bones sensacions aquesta nova temporada a la màxima competició europea. No parteixen com a favorits, però "en futbol pot passar de tot", va dir el capità. "El Chelsea no entrava en els favorits al començament de la temporada passada i va guanyar la Champions. Sabem que no tenim Leo Messi, però hem d'intentar-ho. És una nova etapa i demà no serà un partit fàcil. Som conscients de la dificultat, però a poc a poc volem ser un rival sòlid i plantar cara als rivals", va confessar Busquets. "El Bayern és un gran equip i té molta qualitat. És un partit complicat, però tinc molta esperança en poder competir en aquesta competició. Intentarem aconseguir un bon resultat per començar", ha reflexionat Koeman en roda de premsa.

El tècnic neerlandès haurà d'afrontar el matx amb baixes notables. Per al debut europeu al Camp Nou, el neerlandès només podrà comptar amb tres dels set davanters que té la plantilla. L'última baixa, la de Martin Braithwaite, que passarà per quiròfan aquesta setmana per una lesió femoropatel·lar al genoll esquerre que no ha respost al tractament conservador. A més, ni Ansu Fati, ni Ousmane Dembélé ni Agüero estan disponibles per a la cita i el tècnic es veurà obligat a alinear l'últim reforç arribat a Can Barça, Luuk de Jong, amb Memphis Depay i potser l'austríac Yusuf Demir acompanyant. "Físicament estem molt bé", avisa el míster, que té el dubte de Sergiño Dest, lesionat després de la jornada de seleccions. "Podem fer mal al Bayern, cal buscar el nostre estil per poder fer mal al contrari", reflexiona Koeman, que es mostra convençut de sumar els tres punts en l'estrena europea del Barça al Camp Nou contra el seu últim botxí.

stats