Les cinc claus del Barça per a la final de la Champions

La fortalesa mental i emocional de les jugadores jugarà un paper clau en el partit contra el Chelsea

2 min
Lluís Cortés durant el partit contra el Fortuna Hjorring

Aprofitar les ocasions en moments clau. En les eliminatòries a partit únic d'aquesta temporada el Barça ha tingut problemes de cara a porteria. Tot i que els registres golejadors a la Lliga són estratosfèrics, en els moments clau –com va ser la Supercopa contra l'Atlètic de Madrid–, l'equip de Cortés no acaba de sentenciar. "El partit es decidirà en els petits detalls", ha reconegut Vicky Losada abans del primer matx que les blaugranes diputaran amb VAR. A la final contra el Chelsea no es pot perdonar.

Confiança però sense anar confiades. Lluís Cortés és l'exemple de la prudència. El que ja ha esdevingut un mantra a l'equip pren més sentit que mai de cara a la final de diumenge. "L'error més gran seria creure que el partit està guanyat", ha reiterat l'entrenador. El nivell de motivació és clau per al tècnic de Balaguer. L'equilibri entre l'excés i l'absència és el que ha cercat l'staff durant aquesta setmana de preparació de la final.

Estils radicalment oposats. La final de la Champions serà un xoc de trens. La manera d'entendre i executar el futbol de l'equip de Cortés i el de Hayes és totalment oposada. Les blaugranes pretenen aconseguir la possessió de la pilota i l'equip anglès replega línies i es tanca a la seva pròpia àrea a l'espera d'un contracop per acostar-se a la porteria de Sandra Paños. Saber tallar les ràpides transicions de les rivals és clau a l'hora de reduir al mínim les ocasions de perill que generarà la màxima estrella blue, Pernille Harder.

El Chelsea, l’homòleg anglès? L'equip d'Emma Hayes es va proclamar campió de la Superlliga anglesa al mateix temps que el conjunt de Lluís Cortés aconseguia el segon campionat estatal consecutiu. Tot i que sense la superioritat clara que ha demostrat l'equip català, les blues es van alçar diumenge amb el trofeu després de guanyar 5-0 el Reading a l'última jornada. L'equip català va lligar el campionat estatal vuit jornades abans del final, invictes i amb 128 gols a favor. L'objectiu dels dos equips aquesta temporada és el triplet. El Barça només té la Lliga a la butxaca mentre que l'equip anglès ja hi ha sumat la FA Cup.

Redempció de Budapest. El record amarg de la final de Budapest del 2019 encara és ben present en les jugadores blaugranes. Amb una plantilla molt semblant, les protagonistes semblen unes altres. La comunió que es va aconseguir després de la dolorosa derrota va comportar un canvi de xip que les ha tornat a deixar a les portes de tocar el cel europeu. La millora física i tàctica és innegable, però ara toca rematar la feina i sentenciar una final que pot ser la primera Champions de la història de l'equip.

stats