Abusos
Esports 18/07/2022

El Celta es veu obligat a readmetre Santi Mina, condemnat per abusos sexuals

El jugador ho ha exigit a través d'un burofax al·legant que la sentència no és ferma

2 min
Santi Mina ha estat apartat del Celta.

BarcelonaSanti Mina, futbolista encara lligat al Celta de Vigo, està condemnat a quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual a una dona comès el 18 de juny del 2017. Des que es va comunicar la sentència, que encara no és ferma, l'equip gallec va decidir apartar el jugador de la disciplina del primer equip, fins que aquest dilluns ha comunicat que es veu en l'obligació de readmetre'l. El jugador, a través d'un burofax, ha exigit "la seva incorporació immediata als entrenaments de l'equip". L'entitat ha explicat en un comunicat que es veu "obligada a assumir la presència del jugador en les sessions de preparació dins dels horaris estipulats amb els seus companys". Santi Mina té contracte en vigor fins al 30 de juny del 2024 amb el Celta.

"El RC Celta vol destacar que el futbolista, donada la situació judicial que ha generat i que danya la imatge d'aquest club, ha rebutjat una oferta per jugar en un equip d'una altra lliga", diu el club, que "es reserva el seu dret de reclamar, si la sentència esdevé ferma, tots els danys i perjudicis ocasionats pel comportament del jugador a l'entitat tant econòmics com d'imatge del club, respectant avui dia el seu dret a recurs".

Els fets pels quals Mina va ser denunciat van passar quan el futbolista jugava al València i era de vacances a Mojácar amb el seu amic David Goldar, que actualment juga a l'Eivissa. Segons l'escrit de la Fiscalia, el davanter va entrar totalment despullat a la caravana que tenien aparcada al costat d'una discoteca, on hi havia el seu amic amb una noia per mantenir-hi relacions sexuals. Tot i que la noia va deixar clar que només volia estar amb Goldar, Mina no va fer cas de les seves paraules i va acabar abusant d'ella. L'informe fiscal detalla que la víctima va patir lesions a la vagina, al braç dret i a la cama esquerra a causa de tot plegat.

Tot i això, la justícia va decidir absoldre'l dels càrrecs d'agressió sexual, pels quals el fiscal demanava una pena de vuit anys de presó, i l'acusació particular nou anys i mig. La condemna finalment és per abús sexual i implica també una ordre d'allunyament de 500 metres de la víctima durant dotze anys i el pagament d'una indemnització de 50.000 euros.

stats