Tenis
Esports 08/05/2022

Carlos Alcaraz fulmina Zverev i guanya el Mutua Madrid Open

La Caja Mágica es rendeix al nen prodigi del tenis mundial

2 min
Carlos Alcaraz guanya a Zverev

BarcelonaCarlos Alcaraz no té rival ni aturador. El murcià s'ha coronat com a campió del Mutua Madrid Open després d'haver fulminat Alexander Zverev en una hora (6-3; 6-1). L'actual campió del Mutua Madrid, i també de l'edició del 2018, no ha tingut res a fer davant la superioritat i convicció del jove tenista, que s'ha convertit en el nen prodigi a escala mundial. "L'actitud no es negocia" deia el seu entrenador, Juan Carlos Ferrero, abans que comencés la final. El jove campió no ha dubtat ni un sol instant i, amb talent i convicció, ha signat un torneig que quedarà per sempre a la retina i en la història del tenis.

Hi ha cert punt d'heroisme, d'èpica, en el tenis d'Alcaraz. El murcià ha eliminat tres dels més grans a escala mundial. Rafa Nadal va caure en quarts de final en la que va ser la cita en la qual l'aprenent va superar el mestre, el referent. A semifinals, Djokovic va ser la víctima. El serbi no va poder contenir el vendaval que va ser Alcaraz i no va tenir cap altra opció que acceptar la superioritat del murcià: "Ha sigut superior", va admetre el número u mundial.

Carlos Alcaraz guanya Alexander Zverev.

Alcaraz ha aconseguit el primer set en un tres i no res. El murcià ha entrat amb autoritat a la final i, en poc menys de mitja hora, ha aconseguit embutxacar-se el 6-3. A mesura que anava sumant punts en el seu compte personal, les esperances de Zverev s'anaven esvaint, esmicolant de mica en mica, mentre la frustració feia acte de presència. El jove tenista espanyol ha deixat enrere la categoria de promesa per fer un pas endavant: Alcaraz ha deixat de ser un aprenent, ara ja forma part de l'elit mundial del tenis. Els resultats, i el seu tenis implacable, així ho han sentenciat al Mutua Madrid Open.

El segon set ha sigut un passeig per a Alcaraz. Encara amb menys oposició que al primer assalt, el tenista entrenat per Juan Carlos Ferrero s'ha imposat amb l'autoritat pròpia d'un guanyador experimentat. Res ha pogut fer Zverev davant la tenacitat, la força i la convicció del murcià, que ha desactivat qualsevol opció del número tres del món. "Ets el millor tenista del món en aquests moments", ha reconegut en la cerimònia d'entrega del trofeu, acceptant esportivament la derrota.

stats