Futbol
Esports 19/05/2017

La Bundesliga tindrà una àrbitra: Bibiana Steinhaus

S'han fet públics avui els noms dels quatre col·legiats que ascendiran la pròxima temporada, entre els quals hi ha el d'aquesta dona de 38 anys, que serà la primera a xiular a la màxima competició alemanya

Natalia Arroyo
1 min
L'àrbitra alemanya Bibiana Steinhaus

BarcelonaL'àrbitra Bibiana Steinhaus es convertirà la pròxima temporada en la primera dona que xiuli partits de la Bundesliga. Steinhaus, que és policia, va néixer a Hannover fa 38 anys i és una dels quatre col·legiats que la Federació Alemanya de Futbol ha decidit ascendir per a la pròxima campanya, juntament amb Martin Petersen (32), Sven Jablonski (27) i Sören Storks (28). Supliran, entre altres, les places que deixen lliures tres àrbitres que pleguen aquest curs: Wolfgang Stark, Günter Perl i Jochen Drees.

Els quatre àrbitres que la Federació alemanya ascendeix a la Bundesliga

"Per a qualsevol àrbitre, el gran objectiu és poder xiular a la Bundesliga. És un somni fet realitat. Per això he treballat molt dur tots aquests anys. M'alegro molt que la comissió d'àrbitres confiï en mi i hagi demostrat que, en l'arbitratge, mana el principi de rendiment", ha manifestat Steinhaus a la web de la Federació.

La col·legiada és conscient que, per ser la primera dona que arbitri a la Bundesliga, estarà més observada pel gran públic i pels mitjans de comunicació, però se sent preparada. "Estic acostumada a aquesta pressió i per això estic convençuda que me'n sortiré. Espero que, a mesura que passin els partits, s'assoleixi una normalitat i es parli només del joc". Steinhaus porta 18 anys arbitrant i xiulava a la segona divisió alemanya des del 2007.

stats