Apunts en calent
Esports 09/11/2022

Benvingut al divertit univers de Gil Manzano, Robert: els apunts en calent de l'Osasuna-Barça

Malgrat l'expulsió de Lewandowski, els blaugranes sumen els tres punts al Sadar en una nit heroica

2 min
Robert Lewandowski protestant per la seva expulsió a Pamplona.

BarcelonaVictòria heroica del Barça contra l'Osasuna. Els de Xavi Hernández van sumar els tres punts i es garanteixen el liderat de la Lliga durant l'aturada mundialista després de vèncer 1-2 malgrat haver jugat durant més d'una hora amb un jugador menys per l'expulsió de Lewandowski. Pedri i Raphinha van remuntar la diana inicial d'Unai García. A continuació, uns apunts en calent.

Com Amunike a Las Gaunas. Feia un minut mal comptat que era a la gespa i, després de diverses actuacions desafortunades, Raphinha va refer-se amb el primer gol decisiu que marca amb la samarreta del Barça. Si a València va entrar des del banc i va assistir Lewandowski per a una diana agònica, a Pamplona va ser ell l'encarregat de silenciar la grada local amb un cop de cap de vaselina després d'una immensa passada de De Jong. La jugada va ser un homenatge a Amunike, que va marcar a Las Gaunas l'any 1997 un gol molt semblant. Esperem que la comparació no passi d'aquí.

Un àrbitre reincident. L'expulsió per doble groga de Lewandowski va ser més justa, però molt més, que la falta catedralícia a Marcos Alonso en la jugada de l'1-0. Dit això, és impossible dissociar les polèmiques de l'àrbitre que les va causar. Sobretot perquè Gil Manzano és reincident a l'hora d'expulsar els millors jugadors del Barça. Ell va ser l'únic que va fer fora Messi en tota la seva trajectòria, i també va enviar a la dutxa Luis Suárez i Neymar. El col·legiat extremeny és de targeta molt fàcil. Lewy no ho sabia i ara, com a mínim, es perdrà el derbi de Cap d'Any contra l'Espanyol. Benvingut al circ, Robert.

El context no ho aguanta tot. Xavi va buscar el triomf a Pamplona amb els seus. És a dir, amb Dembélé (i no Raphinha) obert a la dreta, sense Piqué (també expulsat al descans) a l'eix i amb Busquets de cap a la sala de màquines. Ens aturarem sobretot en la preocupant actuació del capità, superat en diverses sortides de pilota per la intensitat de l'Osasuna i retratat en altres accions que requerien més reflexos dels que va tenir. Busi se'ns fa gran i duels com els del Sadar no fan més que repetir-nos-ho. La seva raonable decadència no només depèn del context que el rodeja.

La difícil gestió del dia a dia. Quarta titularitat consecutiva de Jordi Alba abans del Mundial. Tot el contrari que Memphis, que s'ha reservat descaradament per a la cita de Qatar, tot adduint molèsties, i ha aconseguit el permís per tornar als Països Baixos abans d'hora. Molt professional, sí senyor. Déu n'hi do amb els petits incendis que ha hagut de gestionar Xavi en aquest primer tram de curs. També en relació a Alba, a qui ha hagut de concedir els minuts que li negava fa unes setmanes, cosa que ha fet moure Balde al lateral dret. Això sí, el carriler de l'Hospitalet conserva intacte el seu talent ofensiu.

stats