BARÇA
Esports 22/05/2015

El mòbil com a comandament a distància del Camp Nou

El Barça llençarà aquest estiu una nova aplicació i preveu tenir wifi per a tot l'estadi la propera primavera

A.l.
3 min
El soci es reconcilia amb el Camp Nou

BarcelonaEl Barça vol convertir els telèfons mòbils dels seguidors i socis que van al Camp Nou en un comandament a distància per fer gairebé de tot. A través del mòbil es podran veure repeticions de jugades, saber si hi ha penal o no en una acció polèmica, però també accedir a les instal·lacions a través d'un abonament digital que es portarà al mateix mòbil. Els espectadors del Camp Nou tindran accés a les estadístiques dels partits, podran trobar-se amb algun company perdut, però també comprar una beguda o un entrepà sense moure's del seu seient. El Barça està repensant la nova experiència d'anar al Camp Nou, i, per fer-ho, a partir d'aquest estiu tindrà una nova eina, una aplicació per a socis que anirà incorporant progressivament totes aquestes possibilitats. Ara està en fase de proves, i està previst que funcioni per al Gamper. Això sí, perquè sigui possible aprofitar aquesta eina, el Camp Nou ha d'oferir una bona cobertura d'internet a tots els seguidors, una tecnologia que s'està implementant i funcionarà a ple rendiment la propera temporada, tal com va avançar l'ARA al mes de gener.

Telefónica finança els quatre milions d'euros que val dotar de wifi gratuït tot l'estadi. Ara mateix, hi ha zones de les instal·lacions del Camp Nou que ja tenen accés de franc a internet, un desplegament que serà progressiu, i que acabarà la primavera del 2016, quan tot l'estadi tindrà wifi gratuït. El Barça col·locarà 1.079 punts d'accés a internet per garantir la cobertura a tota l'àrea del Camp Nou i el Palau Blaugrana. L'acord amb Telefónica s'emmarca en el que el Barça va tancar amb l'empresa espanyola al mes de febrer, que incloïa els drets audiovisuals per a aquesta propera temporada (140 milions) i un acord comercial de 40 milions en tres anys per estendre la marca Barça al continent sud-americà. En aquest acord, una de les clàusules era també la de tirar endavant el wifi al Camp Nou. L'acord arriba després de negociar amb altres companyies, tot i que les converses finalment no van fructificar, i per això aquest projecte ambiciós s'ha anat retardant en el temps. Un projecte d'aquesta magnitud té una gran dificultat per les mateixes característiques del Camp Nou, un estadi de gairebé 60 anys de vida, i es podrà fer extensible posteriorment al nou estadi que està previst que es construeixi entre el 2017 i el 2021.

De fet, per al Barça el wifi és una petita part d'un gran projecte molt més ambiciós: convertir l'estadi i els seus voltants en l'Smart Espai Barça. Es tracta de convertir les instal·lacions del club en espais intel·ligents, molt més sostenibles i eficients (il·luminació intel·ligent, estalvi energètic, generació d'energia, vehicles elèctrics, informació personalitzada...). En aquest sentit, el Barça i l'Ajuntament de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per convertir l'Smart Espai Barça al voltant del Camp Nou en un nou districte tecnològic de la ciutat: serà el districte 11, el districte Barça. Barcelona fa molts anys que ha estat reconeguda com a ciutat 'smart', i al Barça admeten que volen aprofitar l'experiència i el coneixement de la ciutat per integrar-los a la construcció del nou Espai Barça.

Telefónica es farà càrrec del wifi, i l'aplicació per a socis que entrarà en funcionament aquest proper estiu, per al Gamper, ha estat dissenyada i desenvolupada per empreses catalanes. Aquesta aplicació, en un primer moment, permetrà xatejar amb l'Oficina d'Atenció al Barcelonista, tenir l'abonament i el carnet digital (sense haver-lo de dur físicament), accés a continguts del club i fer propostes de millora.

stats