Barça
Esports 01/08/2022

El Barça valora l'opció de vendre Dembélé al gener

El club veu una clara oportunitat de negoci en el futbolista, que s'ha revaloritzat als Estats Units

3 min
Ousmane Dembélé

BergaLa continuïtat d'Ousmane Dembélé al Barça va generar molta controvèrsia. Tanta com sorpresa està generant el seu rendiment en els amistosos de pretemporada. L'extrem francès ha deixat enrere aquella versió apàtica i està exhibint-se com aquell futbolista que tothom tenia en la memòria, de quan jugava al Borussia Dortmund, però que gairebé mai havia aparegut. Un futbolista ràpid, determinant, amb canvi de ritme i amb gol. N'ha marcat quatre, als Estats Units, i s'ha convertit en el màxim realitzador de l'estiu.

Xavi Hernández somriu quan veu el bon rendiment de Dembélé. Va ser dels pocs –per no dir l'únic– que va apostar a ulls clucs pel futbolista quan l'entitat –bàsicament, l'àrea esportiva i l'econòmica– el volia vendre. "Sempre hem insistit que volíem que es quedés amb nosaltres. És innegable que, després de donar-li confiança i de veure com acaba rendint al camp, ens sentim orgullosos d'haver pres aquesta decisió", apunten en aquest sentit des del vestidor. Malgrat els elogis, també es refereixen al futbolista amb un punt de prudència i demanen "temps" per comprovar que "el seu rendiment es manté en aquesta línia". "És imprevisible, però en general estem contents amb ell des que som aquí, tot i que encara ha de polir algunes coses", expliquen des de l'entorn de l'entrenador.

El contracte de Dembélé, pensat perquè hi hagi una venda durant el 2023

Després d'un estira-i-arronsa molt llarg, d'una negociació que s'havia convertit en una partida de pòquer i que en alguns moments semblava una muntanya russa, Dembélé i el seu agent acceptaven l'ampliació per dues temporades més. Moussa Sissoko, el polèmic representant del Mosquit, es quedava sense la prima de renovació que exigia. Però és que cap altre club havia acceptat les condicions milionàries que ell volia. Al final va acabar claudicant i donant el sí a la proposta de seguir al Camp Nou. Des del Barça sostenen que no li van pagar cap bonificació pel nou contracte, més enllà del percentatge que li correspon com a agent d'un futbolista professional. Això sí, a canvi va imposar una clàusula baixa i un contracte de curta durada.

Per tant, que Dembélé signés fins al 2024 no vol dir, ni de bon tros, que estigui garantida la seva presència al Barça durant aquests dos anys. L'extrem té una rescissió baixa, de 100 milions, molt inferior als 500 que tenen Christensen, Kessie i Lewandowski, o als 1.000 de Raphinha i Koundé, els fitxatges d'aquest estiu del Barça. I és que al Barça no descarten en absolut vendre el jugador i fer calaix, fins i tot en aquest mercat d'hivern. "És una possibilitat que hi ha sobre la taula. Si arriba alguna oferta, la valorarem, esclar. Dependrà del preu, però també s'hauran de tenir en compte les circumstàncies del jugador i les aspiracions de l'equip", apunten des dels despatxos nobles blaugranes.

El club vol fer negoci amb Dembélé però Xavi vol que es quedi

Serà, si es dona el cas, un tema complex en què es barallaran l'àrea esportiva i el vestidor: Dembélé només rebrà bones ofertes si brilla en aquest inici de temporada. I si això passa, implicarà que és una peça vital en un Barça que aspira a guanyar títols importants. D'aquesta manera, Xavi, que no se n'ha volgut desprendre quan estava en hores baixes, encara ho voldrà menys. Només un rendiment estratosfèric de Raphinha, un extrem de característiques complementàries a les de Dembélé, podria acceptar que l'entrenador obrís la porta.

La venda de Dembélé el gener del 2023 no es pot descartar perquè, malgrat aquest conflicte d'interessos, és probable que arribi algun club amb necessitat de reforçar-se i faci una oferta molt interessant pel jugador. A més, els diners que s'ingressin serien nets, ja que no hi ha cap quantitat a amortitzar. I en el cas que no es concretés res a l'hivern, hi haurà una segona oportunitat a l'estiu.

Les coses han canviat. Ara Dembélé té un sou raonable i el Barça, més enllà del rendiment esportiu, hi veu una clara oportunitat de fer negoci. I per a Sissoko també hi ha una oportunitat per fer els diners que porta tant de temps reclamant. No seria gens estrany que Dembélé es convertís en una nova "palanca econòmica" a curt o mitjà termini.

stats