Esports 15/06/2022

Nikola Mirotic no vol un títol del Madrid (71-69)

El montenegrí lidera la victòria del Barça en un partit èpic

Nikola Mirotic

BarcelonaDesprés de la dolorosa derrota de dilluns, el Barça va reaccionar i va igualar la final contra el Reial Madrid (71-69). L’equip blaugrana va recuperar bona part de l’energia i la personalitat que havia perdut pel camí, tot i que el partit no va ser senzill i no es va resoldre fins a l’últim quart. El matx va ser d’un desgast màxim.

Nikola Mirotic va anotar 26 punts, alguns en moments de màxima dificultat. El partit es va decidir amb dos tirs lliures de Cory Higgins i una bona defensa final d'un equip blaugrana que va patir com mai.

Sarunas Jasikevicius va tornar a descartar Dante Exum, però va recuperar Sertaç Sanli, que va fer un esforç per jugar tot i no estar al 100% recuperat de l’esquinç al turmell esquerre. El jugador descartat va ser Pierre Oriola, que continua amb molèsties a la zona lumbar. L’entrenador va reduir la rotació per intentar sacsejar l’estat d’ànim d’un equip que troba a faltar trams de temporada en què jugava amb més confiança. Amb més coratge que encert, el conjunt culer va connectar molt bé amb un Palau Blaugrana que va tornar a ser decisiu.

El Reial Madrid va tornar a competir sense Pablo Laso a la banqueta. Chus Mateo, entrenador ajudant, va ocupar les funcions del tècnic basc, que es recupera d’un infart. A més, l’equip blanc va tenir la baixa d’Anthony Randolph, que dilluns es va lesionar de gravetat al Palau Blaugrana. El subcampió de l’Eurolliga porta mesos perdent jugadors i guanyant ordre. Lluny de lamentar cada absència, ha sabut anar trobant noves solucions tàctiques per adaptar-se a una situació molt complicada. L’única bona notícia va ser la reaparició de Sergi Llull i Alberto Abalde.

El Barça va trigar a espolsar-se els nervis i adaptar-se al nivell d’exigència del partit. L’equip blaugrana va fallar els primers sis tirs de camp que va intentar durant uns primers cinc minuts en què no va anotar cap cistella en joc (2-12). Incòmode amb el criteri arbitral, el joc dels locals va ser massa tou durant la posada en escena inicial. Tot i perdre massa pilotes, el conjunt culer va reconduir la situació millorant la defensa (13-17). La reacció local va ser lenta però constant fins que, a quatre minuts per arribar el descans, la iniciativa del marcador va canviar (26-24). Rokas Jokubaitis i Rolands Smits van tenir un paper clau. El Madrid va fallar 14 dels 16 triples que va intentar durant uns primers 20 minuts, que van acabar amb empat (32-32).

Sarunas Jasikevicius

El tercer quart va començar amb moltes dificultats per al Barça. Sanli va cometre la quarta falta personal i Calathes va rebre un cop al pòmul que va necessitar punts de sutura. El Reial Madrid va utilitzar moltes faltes personals per incomodar el joc de l’equip blaugrana. La irrupció ofensiva de Llull va obrir una escletxa de sis punts en el marcador (46-52), però els punts de Mirotic –12 en aquest període– van servir per capgirar el marcador amb un parcial final de 10-2 (56-54).

El Barça va prémer l’accelerador a l’inici de l’últim, quan l’ambient es va crispar i la diferència local va créixer fins als vuit punts (65-57). Un parcial de 0-8 va igualar el marcador a tres minuts del final (65-65).

Rokas Jokubaitis

El tercer partit, divendres

El tercer partit de la final, prevista al millor de cinc enfrontaments, es jugarà aquest divendres (21 h, #Vamos) al WiZink Center de Madrid. El quart duel d’aquesta lluita pel títol està programat per diumenge en el mateix escenari.