Barça
Esports 06/12/2023

"És una percepció errònia": el Barça treu ferro a les queixes dels abonats a Montjuïc

Uns 60 socis protesten a cada partit, una xifra que el club relativitza tenint en compte que hi ha 17.500 passis de temporada

3 min
Aficionats del Barça a Montjuïc durant el partit contra el Porto

Barcelona“Si tornes a fer un article sobre les localitats a Montjuïc, ja pots dir que és una vergonya. Et vas quedar curt, cada vegada estem en llocs pitjors”. Aquest missatge el va escriure l’Albert, que s’identifica amb el seu carnet de soci, i el va fer arribar a l’ARA el mateix dia que aquest mitjà publicava el malestar d’alguns socis que han adquirit el passi de temporada per anar al Lluís Companys. “Avui som al lloc ideal per veure gols olímpics”, afegia ell mateix, amb ironia, enviant diumenge un missatge a les 20.45 h, acompanyat d’una foto mostrant la seva ubicació al camp: just a la línia de porteria. No va ser l’únic que va protestar l’endemà del Barça - Atlètic de Madrid, el dia que es va registrar la pitjor assistència de la temporada: 34.568 espectadors, per sota del clàssic femení (38.707) i del Gamper (35.224).

Tot s’origina amb el canvi de model d’abonaments. En comptes de fer com al Camp Nou, on cada soci té una localitat assignada, els que van comprar el passi tan sols van escollir la zona de l’Estadi Olímpic. A partir d’aquí, un programa informàtic recull les peticions i posa cadascú al seu lloc. “El sistema assignarà automàticament les millors localitats als que assisteixin a un nombre més gran de partits”, especifica el Barça a la seva web. El problema, denuncien molts, és que no es compleix. “Vaig a tots els partits i contra el Porto i l’Atlètic de Madrid em van posar al córner”, diu un d’ells, fent arribar imatges per demostrar-ho. Alguns protesten perquè són al córner. Uns altres, per haver-los enviat a la darrera fila. I tots sostenen que les millors entrades les tenen els turistes.

Els socis abonats del Barça es queixen de tenir una mala ubicació a Montjuïc
Els socis abonats del Barça es queixen de tenir una mala ubicació a Montjuïc
Els socis abonats del Barça es queixen de tenir una mala ubicació a Montjuïc

Per fer aquesta mena de denúncies, els abonats tenen a disposició l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB). Tanmateix, al club relativitzen el problema. Admeten que reben queixes, però asseguren que fins ara han estat minoritàries i que després del partit contra els matalassers no s’han disparat. “És una percepció errònia”, expliquen fonts oficials del Barça a l’ARA, que detallen que l’entitat rep unes 60 queixes per partit. “No és una xifra massiva”, diuen, tenint en compte que hi ha uns 17.500 passis de temporada i que un 97% s’inscriuen a cada partit. Alguns socis admeten que no s’han adreçat a l’OAB per protestar. Uns altres denuncien que ho han fet, però que no els ha servit de res. “No passa res. Hi ha mobilitat i de vegades et poden tocar llocs que agraden menys”, sostenen des de la directiva, per treure ferro de l’assumpte. “Amb tot, qualsevol queixa dels socis és important i s’atendrà pels canals adequats”.

El fet que diumenge, contra els matalassers, es registrés la pitjor entrada de la temporada no va evitar el descontentament d’una part de l’afició. La teoria diu que, a menys assistència, millors llocs per als que tenen el passi de temporada. En realitat, les millors localitats, les més centrades, continuaven sent per als seguidors que passaven per caixa i compraven una entrada amb la modalitat Basic Plus, que per un sobrecost de 45 € garantia la millor visibilitat (les entrades normals valien entre 90 i 200 euros). Aquesta vegada, contra el Girona, molts temen que es repeteixi el problema, amb l’agreujant que l’assistència es preveu molt superior.

El risc que al Barça-Girona hi hagi una presència massiva d'aficionats del conjunt gironí

De fet, al club admeten que hi ha certa preocupació pel partit amb el colíder. Encara que sigui l’últim dia d’un pont molt llarg, el percentatge d’abonats que han confirmat l’assistència es manté per sobre del 90% i el ritme de venda d’entrades és molt bo. Els preus van dels 69 euros (segona graderia del gol) als 169 (tribuna), però amb l’asterisc que, a banda del descompte habitual del 50% als socis (el preu final és d’entre 35 i 85 euros), el club també ofereix un descompte del 25% per als residents a Catalunya (52 a 127). Aquesta promoció està activa a tots els partits del Barça com a local i no s’ha desactivat per al partit amb el Girona, per la qual cosa pot haver-hi una assistència massiva d’aficionats gironins a les graderies. “Es fa per incentivar que els no socis puguin venir a un preu raonable. Però no podem detectar si vindran a animar el Barça o el Girona”, apunten des de les oficines del Camp Nou. Alguns, fent broma, han batejat l’estadi olímpic amb el nom de Montjilivi. Diumenge sortiran de dubtes.

stats