Barça

Estocada a Bartomeu: el Barça obre un expedient per expulsar-lo com a soci

Segons avança el diari 'As', l'expresident va rebre una carta en què se l'alertava de la sanció pel cas Barçagate

2 min
L’auditoria de Bartomeu

BarcelonaL'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu té obert des del mes de juny un expedient per part del club per expulsar-lo com a soci de l'entitat blaugrana. Segons ha avançat el diari As, Bartomeu va rebre a principis de juny una carta postal de part de la comissió de disciplina del club en la qual se li comunicava que se li obria un expedient que pot derivar en la seva expulsió com a soci a causa de la seva implicació en el cas Barçagate.

L'expresident blaugrana va respondre adjuntant la notificació de l'arxivament de la causa referent a les injúries i calúmnies, de les quals va quedar absolt. Però encara falta el judici sobre presumpta administració deslleial i corrupció entre particulars que, en aquest cas, afecta la contractació de l'empresa I3 Ventures per crear estats d'opinió i difamar a les xarxes socials persones de l'entorn del Barça que fossin crítiques amb Bartomeu o amb l'anterior junta, a través de desenes de comptes que, suposadament, es dedicaven a protegir la imatge del president.

L'expedient obert a Bartomeu està encara en procés d'estudi per part de la comissió de disciplina que presideix el secretari de la junta, Josep Cubells, i de la qual formen part els socis Lluís Bou, Daniel Pintó, Joan Alsina i Ramon Estebe. De moment està paralitzat, a l'espera que es conegui el resultat de les diligències del jutjat del cas Barçagate, que passa per la tercera pròrroga.

L'entitat blaugrana argumenta l'obertura d'aquest expedient perquè l'exmandatari blaugrana podria haver incorregut en una “acció o omissió del soci contrària a la llei, als estatuts, als acords de l'assemblea general o de la junta directiva, que causi perjudicis materials o morals de consideració al club, a altres socis o a jugadors, tècnics o empleats del club", entre altres faltes. De fet, és responsabilitat de la comissió de disciplina estudiar i actuar en funció de les denúncies que rep el club per part dels socis.

Amb tot, el cas es considera com una actuació “molt greu” i que té com a sanció la prohibició d'accedir al Camp Nou i a altres instal·lacions de l'entitat durant un període que pot anar d'un any i un dia fins a dos anys; la suspensió de la condició de soci de quatre mesos i un dia fins a dos anys, o la pèrdua de la condició de soci. En el cas Bartomeu, la sanció que se li aplicaria seria aquesta última. Fonts pròximes a l'expresident blaugrana confirmen a l'ARA la recepció de les dues cartes i afirmen que l'exmandatari "no acaba d'entendre" perquè aquest expedient ha arribat aquest estiu, dos anys després que la cadena SER destapés el Barçagate.

stats