Lliga F

El Barça goleja sense 11 de les seves millors jugadores

El conjunt català s'ha imposat per 0-4 a l'Athletic Club abans de l'aturada per seleccions

3 min
Clàudia Pina ha estat titular davant l'Athletic Club.

BarcelonaSense Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Mapi León, Fridolina Rölfo, Salma Paralluelo, Irene Paredes, Cata Coll, Keira Walsh, Lucy Bronze, Jana Fernández i Asisat Oshoala. Amb aquest onze d'absències rellevants ha sortit a jugar el Barça davant l'Athletic Club a causa de les baixes i les decisions tècniques de Jonatan Giráldez. I, de totes maneres, el final de la pel·lícula ha estat el de sempre: triomf blaugrana. El conjunt català, cansat després dels esforços fets els últims 12 dies entre els dos partits de Champions League i el clàssic de Lliga davant el Reial Madrid, amb el 0-4 (amb un gol i tres assistències de Caroline Graham Hansen) ha millorat una mica la seva imatge i s'ha tret de sobre el pes de completar la pitjor primera part de la temporada dimecres a Frankfurt.

No fa gaire visitar l'Athletic Club era la sortida més complicada del curs a la lliga espanyola. De fet, és el segon equip que més vegades ha guanyat el títol després, precisament, del Barça. Ara, però, el conjunt basc, molt rejovenit, no passa pel seu millor moment de la història. Ubicat a la part baixa de la taula, el seu objectiu primordial és no patir per seguir una temporada més a la màxima categoria del futbol estatal. A més, aquesta vegada ha acollit el partit l'estadi de Lezama, a la ciutat esportiva de l'Athletic Club. D'aquesta manera, ha estat impossible acostar-se a la xifra de 32.068 espectadors que van aplegar-se al nou San Mamés per presenciar el mateix enfrontament el gener del 2020. Avui hi havia 2.810 aficionats a les grades.

Giráldez ha fet jugar d'inici dues jugadores amb dorsal del filial: Martina Fernández i Vicky López, l'autora del 5-0 davant el Madrid de diumenge passat. Martina s'ha vist afavorida per la notòria falta d'efectius que el Barça té a l'eix defensiu, la zona més castigada per les baixes. Sense Mapi León, Irene Paredes i Jana Fernández, el tècnic blaugrana no ha tingut més remei que seguir confiant en Ingrid Engen en una posició que no és la seva natural i donar una nova oportunitat a la central de 19 anys, que ha complert l'encàrrec amb nota.

Festival de Graham Hansen

Al Barça, equip al qual li vindrà molt bé l'aturada per seleccions després d'un novembre exigent, li ha costat dominar el partit i l'Athletic Club ho ha aprofitat per posar a prova Sandra Paños, que ha aturat en el minut 20 un xut perillós de Clara Pinedo. La resposta blaugrana ha arribat procedent de les botes de Graham Hansen, però el seu intent l'ha desviat a córner Adriana Nanclares, la jove portera local de 21 anys. Encara més clares han estat les posteriors ocasions de Clàudia Pina i Marta Torrejón, que també han estat rebutjades per la defensa local. Precisament, la capitana de 33 anys, en mode davantera, ha fet el 0-1 en el minut 36 en posar la puntera per rematar una tensa centrada a mitja altura de Graham Hansen des de la banda dreta.

I d'assistent ha passat a golejadora a l'inici del segon temps. La noruega ha fet una de les seves conduccions imparables, aquesta vegada partint des de la banda esquerra, i després de deixar enrere dues jugadores de l'Athletic Club, ha executat un xut des de la frontal de l'àrea al qual no ha arribat Nanclares. Sense brillar, el Barça havia fet més de mitja feina. Els últims minuts han servit per veure el debut oficial amb el primer equip del Barça de la italiana Giulia Dragoni, de 17 anys acabats de fer, i dues assistències de gol més de Graham Hansen. La primera ha servit perquè Patri Guijarro fes el 0-3 i, la segona, perquè Aitana, que ha entrat en el segon temps, posés el 0-4 definitiu després d'una doble paret amb l'extrem. El conjunt català segueix líder i amb ple de victòries amb 10 jornades disputades i té sis punts d'avantatge respecte al segon classificat, el Reial Madrid.

  • Athletic Club: Nanclares, Elexpuru, Landaluze, Maddi, Nerea Nevado (Peke, 90+3'); Sara Ortega (San Adrián, 83'), Itxaso, Pinedo (Garazi Facila, 83'), Mariana; Azkona (Jone Amezaga, 83'), Patricia Zugasti (Arana, 67'). Entrenador: David Aznar.
  • Barça: Paños; Torrejón, Martina Fernández, Engen, Ona Batlle (Corrales, 83'); Patri Guijarro, Vicky López (Salma Paralluelo, 67'), Clàudia Pina (Keira Walsh, 78'); Graham Hansen, Mariona (Dragoni, 83'), Brugts (Aitana, 67'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Marta Torrejón (36'), 0-2 Caroline Graham Hansen (54'), 0-3 Patri Guijarro (87'), 0-4 Aitana Bonmatí (90+2).
  • Àrbitra: Paola Cebollada (Comitè Aragonès).
  • Targetes grogues: Patricia Zugasti (16').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Lezama. 2.810 espectadors.
stats