Barça Femení

El Barça converteix en normal l'extraordinari

Les blaugranes superen el Brann per 3 a 1 i ja són a semifinals per sisena vegada consecutiva

Aitana Bonmati celebrant un gol contra SK Brann a l'Estadi Johan Cruyff

Sant Joan DespíEl joc i el resultat d'avui, segurament, no passaran a la història com sí que hi passarà el global de l'eliminatòria i la classificació a les semifinals de la Copa de Campions. El conjunt de Jonatan Giráldez ha superat el Brann noruec per 3 a 1 (5-2 global) i disputarà la seva sisena semifinal de manera consecutiva. L'únic equip femení a aconseguir aquesta fita. L'avantatge de l'anada i la victòria d'aquesta nit per 3 a 1 han desencadenat un nou rècord històric per a les de Jonatan Giráldez, que ja tenen San Mamés, l'escenari de la final, a tocar.

Tot i que la sentència definitiva de Patri Guijarro no ha arribat fins al minut 88, les blaugranes han estat superiors a les noruegues, però han tornat a fallar en l'eficàcia. Pràcticament cada jugadora de camp ha tingut la seva oportunitat. Totes aturades per Mikalsen, providencial sota pals com a l'anada. Ni els xuts de Graham Hansen, Alexia, Keira Walsh i Irene Paredes han pogut perforar la porteria visitant. Ha hagut d'aparèixer Aitana per obrir la llauna.

Per algun motiu és la millor futbolista del món

Les millors futbolistes del món destaquen per moltes coses. Habilitat individual, capacitat de regatejar, generar espais o fins i tot fer gols. Aitana Bonmatí compleix amb tots aquests requisits, i molts més. Molts. A més a més, ho fa amb una qualitat i elegància desmesurades. Avui, una nova exhibició de la de Ribes. Corria el minut 24 quan, després de minuts de passades i possessió, Aitana ha controlat la pilota i amb una subtil rosca des del balcó de l'àrea ha tret les teranyines de la porteria visitant, i així ha obert la llauna i ha situat la catifa vermella directa a les semifinals. Aitana, que ja va segellar el pas a la final de la Copa, avui ho ha tornat a fer signant un partit brillant per acostar el Barça a la final de Bilbao.

Mariona Caldentey ha pogut dictar sentència cinc minuts abans del descans després d'una excel·lent triangulació a l'interior de l'àrea entre Rolfö, Alexia i la mallorquina. D'aquesta manera s'ha arribat al descans, amb només un gol d'avantatge, però a diferència de l'anada, amb molt bones sensacions.

Així ha estat el golàs d'Aitana Bonmatí per obrir la llauna

A semifinals, una vegada més

El ritme no ha baixat i aquestes bones sensacions s'han transformat en gol. Fridolina Rolfö ha eixamplat distàncies amb un xut a porteria buida. Com és d'imprescindible Rolfö per al Barça i com l'ha trobat a faltar el conjunt blaugrana. La futbolista sueca ha sumat el tercer gol en la seva tercera titularitat des que va reaparèixer sis mesos després de la seva lesió. El partit ha estat una rèplica de l'anada. Les visitants, còmodes sobre el terreny de joc, han aprofitat una petita desconnexió defensiva i una ocasió malbaratada de Mariona que han desencadenat amb el gol visitant quan faltaven vint minuts per al final del partit. Una aproximació, un gol. Poc ha durat l'esperança visitant, ja que Patri Guijarro, avui entrant des de la banqueta, ha col·locat el tercer al marcador després d'aprofitar un refús d'Aitana. La resta del partit ha estat un domini del Barça, que s'ha dedicat a atacar i a defensar amb la pilota controlada als peus davant l'alta presència d'aficionats noruecs. Fins a mig miler s'han desplaçat a Barcelona.

El Barça ja coneix el seu rival. Es tornarà a veure les cares amb el Chelsea, el mateix adversari que la temporada passada. L'anada a Stamford Bridge i la tornada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, on s'espera un gran ambient.

• Barça: Cata Coll; L. Bronze, I. Paredes (Marta 72'), Engen (M. Fernández 90'), Rolfö; Walsh, Aitana, Alexia (Patri 72'); Graham Hansen, Mariona (Bruna 84') i Esmee Brugts (Paralluelo 72'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Brann: Mikalsen; Kvamme, Stenevik (S. Ritter 72'), Ostenstad, Tynnailä (J. Renmark 72'), M. Bratberg (T. Svendheim 56'); Haugland, Kielland (A. Aahjem 64'), Gauspet, Engesvik (Eikeland 46'); Crummer. Entrenador: Martin Peter Ho.
    • Gols: 1-0 Aitana (24’), 2-0 Rolfö (56’), 2-1 T. Svendheim (70'), 3-1 Patri (87').
    • Àrbitra: Ivana Martinčić (Comitè Croat).
    • Targetes grogues: I. Stenevik (61’), I. Paredes (62’).