Barça
Esports 15/05/2023

Balde discuteix la llista de prioritats del campió de Lliga: els apunts en calent de l'Espanyol-Barça

Renovar i adequar el contracte del jove lateral blaugrana significa pensar en el present i el futur

3 min
Alejandro Balde celebra el gol que va marcar contra l'Espanyol

Cornellà de LlobregratEl Barça posa el llacet a la Lliga en un derbi molt plàcid (2-4) per al conjunt de Xavi Hernández. L'afició de l'Espanyol, que s'havia bolcat en el seu equip per la causa, va marxar a casa decebuda i ferida amb un equip que en cap moment va tenir constants vitals. Quan el Barça va celebrar el títol damunt la gespa, els radicals blanc-i-blaus van protagonitzar una vergonyosa invasió de camp. Aquests són els apunts en calent del derbi.

Una Lliga per tocar de peus a terra. La Lliga ni és barata ni el Reial Madrid l'hi ha regalat al Barça ni res que s'hi assembli. El conjunt de Xavi és absolutament mereixedor del títol perquè ha sigut l'equip més regular, un tòpic tan suat com cert. En el derbi no hi va haver color. Això sí, al llarg de la temporada l'equip no ha sigut regular en el joc i s'ha abonat a l'1-0 o el 0-1 en moltes jornades, en què Ter Stegen sovint ha sigut el més destacat. Però el millor per seguir en un camí de maduresa i creixement és construir des de la seguretat i tranquil·litat que suposa fer-ho sent campió. Trobar la continuïtat en el joc –aquest curs s'han firmat grans actuacions– i traslladar la fermesa de la Lliga a Europa són els deures més immediats.

Alejandro Balde: prioritats abans de pensar en Messi. Per seguir edificant un equip, sobretot de present, però també sembrant per al futur, això vol dir que abans de fer volar coloms amb el retorn de Messi cal segellar operacions com la renovació de Balde. No té fitxa del primer equip i té unes condicions molt modestes, que xoquen amb el seu rendiment. Aquesta temporada ha sigut la de l'eclosió del lateral criat al barri barceloní de Sant Martí de Provençals, que abans de fitxar pel Barça amb vuit anys també havia passat pel planter de l'Espanyol, on jugava d'atacant. De fet, aquest va ser un dels registres que va treure a passejar, fent la segona diana blaugrana i estrenant-se com a golejador després de 48 partits amb el primer equip. Ha convertit Jordi Alba en un secundari.

Trobar a faltar Sergio Busquets. De fet, tot i que somiar en un retorn de Messi al Barça és un exercici preciosista de nostàlgia, una de les altres grans prioritats per a aquest estiu és rellevar Sergio Busquets. Frenkie de Jong, amb un partit notable a l'RCDE Stadium, és un gran migcampista, però quan més ha brillat ha sigut acompanyat del pivot de Badia. L'opció de la directiva passa per Rúben Neves, en una operació Jorge Mendes productions que també implica col·locar Ansu Fati a la Premier. En canvi, el desitjat per Xavi és Martín Zubimendi, de la Reial Societat, que té un cost de 60 milions d'euros que els bascos no pensen rebaixar ni un cèntim. Després de 15 anys d'excel·lència –sempre ha sigut el termòmetre per saber en quin punt es trobava el joc de l'equip–, es trobarà molt a faltar Busquets. El seu darrer derbi: un recital més per col·leccionar. Aixecarà la Lliga com a capità.

Invasió de camp esgarrifosa. Dels crits de "Puta Barça" d'un gruix de l'afició blanc-i-blava no es va tardar a passar als crits que demanaven la dimissió de la directiva de Chen. Els seguidors de l'Espanyol, que van acudir en massa a l'estadi i van cantar l'himne a ple pulmó, ben aviat es van trobar sense arguments per creure que el seu equip podria plantar cara. Nombrosos aficionats van començar a desfilar després del tercer gol del Barça, a cinc minuts per al descans. El pitjor encara havia d'arribar, mentre els blaugranes estaven celebrant el títol damunt la gespa, més d'un centenar de seguidors de l'Espanyol van saltar de la zona d'animació a la gespa. Els jugadors del Barça van haver de marxar corrents cap al vestidor. Esgarrifós.

L’Espanyol i els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets. El club s’exposa a sancions com el tancament del camp. “Demanem disculpes al món del futbol. Treballarem perquè això no es torni a repetir”, va dir el conseller delegat de l’Espanyol, Mao Ye. “Som estrictes en les mesures de seguretat. Hem de revisar les deficiències que hi hagi pogut haver”, va afegir. 

stats