Esports 06/06/2023

L'Athletic Club tira Iñigo Martínez als lleons abans que fitxi pel Barça

El central rep una allau d'insults després que el club basc l'hagi acusat de rebutjar l'oferta de renovació

2 min
Iñigo Martínez celebrant el gol que va fer contra el Barça als vuitens de la Copa.

BarcelonaIñigo Martínez serà el primer fitxatge del Barça 23/24. És una aposta de Mateu Alemany que està vigent des de l'estiu passat, quan el central d'Ondarroa va convertir-se en una opció real per compensar la dificultat per incorporar Jules Kounde, que finalment va acabar arribant a la plantilla de Xavi Hernández. Ara, després d'una última temporada a l'Athletic Club, el futbolista finalitza contracte i queda lliure per complir un somni que se li resisteix des del 2017, quan Ernesto Valverde el va demanar a l'inici del seu periple a la banqueta culer. Precisament, el Txingurri ha sigut el seu darrer entrenador a San Mamés.

Iñigo ha comunicat oficialment aquest dimarts amb un vídeo a les xarxes socials que no continuarà a l'Athletic i, en paral·lel, el club basc ha publicat un escrit confirmant la sortida i afegint un matís. "Després de diferents intents de negociació en les dues últimes temporades, Iñigo Martínez ha mantingut el seu rebuig a l'oferta del club per ampliar el seu contracte", diu el comunicat. En el copy de Twitter per difondre la nota, l'entitat biscaïna ha fet servir una fórmula més directa: "El central emprendrà un nou rumb després de rebutjar l'oferta". Minuts més tard, la xarxa s'ha inundat d'improperis dirigits al jugador que han provocat que el compte oficial intervingués en el mateix fil: "Sisplau, les faltes de respecte i els insults no tenen lloc a l'Athletic Club".

Aquesta seqüència ha enterbolit l'adeu d'Iñigo Martínez del club on ha jugat sis temporades i 177 partits oficials i ha provocat que l'entorn del futbolista hagi reaccionat amb contundència: "Volem desmentir categòricament que l'actual directiva de l'Athletic hagi presentat cap oferta al jugador, ni tan sols assumint el punt de la negociació en què havia quedat l'anterior junta directiva. Iñigo mai no ha rebutjat cap oferta del club perquè no ha existit. Estem sorpresos i incrèduls de la comunicació del club i considerem que és un acte deshonest per evitar responsabilitats". El central creu que l'Athletic l'ha tirat als lleons (mai més ben dit) i acusa el president Jon Uriarte, en el càrrec des de l'estiu passat, d'haver faltat a la veritat a l'hora d'explicar als socis els motius de la seva marxa.

Comunicat d'Iñigo Martínez.

El Barça treballa per inscriure Iñigo Martínez

La pròxima estació del defensa internacional absolut serà el Barça, amb qui té un compromís tancat per a les dues pròximes temporades. Ja ha passat revisió mèdica i només està pendent de l'oficialitat de l'operació, que també està condicionada per la llum verda de la Lliga per poder ser inscrit. Iñigo, que ha vingut aquest dimarts a Barcelona acompanyat de Carmelo Sánchez, el seu oncle i representant, perdrà poder adquisitiu en relació amb el que cobrava a l'Athletic Club pel canvi de fiscalitat, però veurà compensada la diferència amb la prima de fitxatge, que cobrarà en dues temporades. A Bilbao ha guanyat uns cinc milions d'euros nets per curs, una quantitat que el president Uriarte no estava disposat a mantenir per a un futbolista que acaba de complir 32 anys. Amb tot, el mandatari directament no ha traslladat les seves intencions a una proposta formal, segons la versió del jugador.

stats