Esports 13/02/2022

Els àrbitres tornen a fer de les seves contra el Girona (2-2)

Les decisions de Pulido Santana i Pérez Pallas desencadenen un final espectacular a Valladolid

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Valladolid i el Girona, en una acció del partit

GIRONADiguem-ho clar: si el Girona no va guanyar a Valladolid va ser per Pulido Santana i Pérez Pallas, que cada vegada que xiulen un partit dels gironins munten un escàndol. Aquest cop, un gol de Sergio León que segons com s’interpreti té fora de joc i mans, però que curiosament ells no van penalitzar de cap manera. Era una oportunitat perfecta perquè els blanc-i-vermells donessin un cop de puny sobre la taula, però ho van esguerrar factors externs. Encara sort que van veure una agressió a Arnau dins l’àrea, que va permetre salvar un punt (2-2).

Tampoc es pot dir que fos un gran partit dels gironins, que durant un bon grapat de minuts es van dedicar a perseguir ombres. Impotents, anaven comptant els rivals, per si de cas el Valladolid s’havia saltat el reglament fent jugar més d’onze futbolistes. Eren a tot arreu, els locals, impulsats per una intensitat que els blanc-i-vermells no van saber veure venir.

La tempesta va ser important i els castellans van fallar una ocasió rere l’altra. La pilota durava poc, a peus del Girona, amb problemes per superar la pressió avançada proposada per Pacheta. Quan ho aconseguien, de la mà d’un Samu Saiz diferencial, Pucela callava. S’ho va passar bé, Samu, a la gespa del Zorilla. Possiblement va ser l’únic, després de veure com Toni Villa, Weissman i Cristo perdonaven davant Juan Carlos, fonamental desviant a la fusta una rematada d’El Yamiq just abans del 0-1 i també en el tram final. Amb un porter fiable, la vida és molt més fàcil.

Apagat el ruixat, Samu va continuar assumint les responsabilitats ofensives i va ser prou llest per trobar espais quan els havia de trobar. Ni un segon massa aviat ni un segon massa tard, sempre en el moment oportú. La bona va arribar al límit del descans amb l’estratègia, un dels actius que el Girona està esprement de meravella: Pol Lozano va penjar una falta i Bernardo va rematar-la amb el cap a la xarxa.

Pulido Santana i Perez Pallas

I si tot s’havia posat de cara per sumar els tres punts, Pulido Santana i Perez Pallas, un cop més, van fer de les seves per impedir-ho al preu que fos. Si de vegades han perjudicat el Girona per mans o fores de joc, la jugada del gol de Sergio León per empatar va tenir totes dues coses. I malgrat revisar-ho, estar-se una bona estona traçant línies, comprovant els rebots que hi havia i estudiant tots els angles possibles, la van validar. Es va esverar, el Girona, que de cop i volta va patir el 2-1, obra de Morcillo. Tot caràcter, va forçar un penal claríssim que Samu va aprofitar per marxar amb la màxima dignitat possible.

stats