Lliga F

Alexia Putellas fa història una altra vegada i passa per sobre de les vuit plagues del Barça

L'equip blaugrana ha guanyat per 0-1 l'Atlètic de Madrid amb un gol de la de Mollet del Vallès, que ja és la màxima golejadora històrica del club

3 min
Alexia Putellas ja acumula 182 gols amb el Barça.

BarcelonaEl cansament de les mundialistes després de no haver tingut pràcticament vacances, el patiment pel conflicte amb la selecció espanyola, la tensió per la negociació del nou conveni col·lectiu del futbol femení professional, la marxa de Markel Zubizarreta com a mànager general del Barça, la incertesa sobre si serà possible renovar la part de la columna vertebral de l'equip que finalitza contracte, les lesions de futbolistes com Fridolina Rolfö i Jana Fernández, l'increment del nivell dels rivals i una Mapi León sagnant per un cop al cap no han estat arguments suficients per impedir que el Barça segueixi fent allò que sap fer millor: guanyar.

De totes maneres, no està sent l'inici de temporada més prometedor per a l'actual campió d'Europa pel que fa al joc, i les circumstàncies no hi estan ajudant. El Barça ja va patir per imposar-se en els dos primers enfrontaments a domicili del curs davant el Madrid CFF (0-2) i l'Sporting de Huelva (1-2), i l'Atlètic de Madrid encara li ha posat les coses més difícils. Però el conjunt blaugrana s'ha imposat igualment per 0-1 gràcies a un gol d'Alexia Putellas, que s'ha convertit en la màxima golejadora històrica de l'entitat al superar Jennifer Hermoso amb els seus 182 gols.

Malgrat les rotacions que ha fet Jonatan Giráldez en aquest inici de temporada, tot sembla indicar que Cata Coll ja li ha guanyat el lloc a Sandra Paños sota els pals blaugranes igual que va fer aquest estiu amb la madridista Misa Rodríguez a la selecció espanyola. En el primer partit amb cara i ulls del curs, davant el sempre incòmode Atlètic de Madrid, el tècnic ha confiat com a titular en la mallorquina. I aquesta decisió ha tingut una transcendència vital quan Cata Coll ha salvat l'empat en el minut 88 en un mà a mà amb Sheila Guijarro.

El retorn a la titularitat de Keira Walsh després de la seva lesió s'ha vist afavorit per la baixa en atac de Caroline Graham Hansen, que aquesta setmana s'ha fet un esquinç en el turmell dret. Així, Giráldez ha optat per poblar el mig del camp amb les mateixes jugadores que el curs passat –Walsh, Aitana i Patri Guijarro– i ha avançat la posició d'Alexia Putellas, que ha jugat de nou. Però l'entramat de l'Atlètic de Madrid, amb jugadores molt lluitadores com l'exblaugrana Ana Crnogorcevic, ha curtcircuitat força el talent ofensiu del Barça, que no ha aconseguit generar ocasions de gol remarcables en tot el primer temps. De fet, l'acció més destacada abans del descans ha estat l'impactant trau que s'ha fet Mapi León al cap en una lluita aèria que ha necessitat un ràpid i aparatós embenatge.

Amb l'Atlètic de Madrid tancat al seu camp, de poc ha servit la velocitat que té a les cames Esmee Brugts. I Aitana i Patri Guijarro, al principi, no han trobat la manera de filtrar pilotes perilloses entre les centrals. Així, el Barça ha intentat viure de penjar pilotes laterals a l'àrea que no han trobat rematadora. Fins al primer minut del segon temps. Ona Batlle ha cedit a Patri Guijarro una pilota penjada i el seu xut ras l'ha aconseguit aturar Lola Gallardo. A la grada del Centro Wanda Alcalá de Henares hi havia la seleccionadora espanyola Montse Tomé, que dimecres haurà de donar una nova llista per als partits de la Lliga de les Nacions.

L'ocasió de Patri Guijarro ha estat l'avantsala del gol històric d'Alexia, que ha nascut per terra. Esmee Brugts ha filtrat una passada per la mateixa Patri, que ha cedit la pilota a la dues vegades Pilota d'Or perquè rematés a boca de canó i obrís el marcador en el minut 51. A partir d'aleshores, el partit s'ha revolucionat i el Barça ha tingut oportunitats per ampliar el seu avantatge davant una defensa de l'Atlètic de Madrid més oberta a causa del fet que ha hagut d'avançar les seves posicions per intentar un empat que Cata Coll s'ha encarregat d'evitar. Aquest Barça, fins i tot lluny de la seva millor versió, segueix sent una màquina de guanyar.

  • Atlètic de Madrid: Lola Gallardo; Ainhoa Moraza, Van Dongen (Moral, 81'), Menayo, Medina; Sonia Majarín (Boe Risa, 58'), Banini (Eva Navarro, 58'), Leicy Santos; Crnogorcevic (Gaby, 58'), Sheila Guijarro i Ajibade (Marta Cardona, 63'). Entrenador: Manolo Cano.
  • Barça: Cata Coll; Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Ona Batlle; Keira Walsh (Engen, 77'), Aitana, Patri Guijarro (Torrejón, 90'); Esmee Brugts (Salma Paralluelo, 63'), Alexia (Oshoala, 77') i Mariona (Clàudia Pina, 77'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Alexia Putellas (51’).
  • Àrbitra: Zulema González González (Comitè Gallec).
  • Targetes grogues: Sonia Majarín (45+1’), Leicy Santos (63'), Eva Navarro (91').
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Centro Wanda Alcalá de Henares, 2.700 espectadors.
stats