Esports 29/08/2021

Aleix Espargaró fa història a Silverstone i dona a Aprilia el seu primer podi

El pilot de Granollers aconsegueix el seu segon podi, primer de la marca italiana, en una cursa guanyada per Quartararo

3 min
Alex Rins, Fabio Quartararo i Aleix Espargaró al podi

Els germans Espargaró han protagonitzat una cursa excepcional al Gran Premi del circuit de Silverstone. Mentre Pol (Honda) ha mantingut el lideratge en les primeres voltes, Aleix ha lluitat amb la seva Aprilia contra tots i contra tot per no deixar de formar part del grup capdavanter en cap moment d'una cursa frenètica. Però Fabio Quartararo (Yamaha), líder del Mundial, ha tornat a demostrar per què enguany no té rival, i ha mantingut un ritme inaccessible per a la resta de pilots, que l'ha catapultat fins al primer lloc del podi.

A Silvertsone, Pol Espargaró no ha desaprofitat l'oportunitat per reivindicar-se. Després d'aconseguir la pole dissabte, el de Granollers era conscient que havia arribat el seu moment per demostrar que l'aposta feta per Honda per ell era la correcta. Des de la sortida, escortat pel seu germà gran, s'ha mantingut líder de la cursa. Gir a gir ha anat obrint espai, però no prou per escapar-se de la resta de pilots. I Fabio Quartararo ha premut l'accelerador després de les primeres voltes i li ha pispat el primer lloc, mentre que el d'Honda anava perdent ritme i posicions. Pol ha acabat finalment cinquè, en la seva millor actuació amb l'equip japonès, mentre que el francès dona un cop damunt la taula que l'acosta a sentenciar el Mundial.

Mentre les primeres posicions s'anaven organitzant després que s'apaguessin els semàfors, Marc Márquez ha anat per terra. Després de ser avançat per Jorge Martín (Ducati), el de Cervera ha volgut tornar-li l'avançament colant-se per dins del revolt, però ha acabat perdent el control de la moto i els dos han caigut tot just començar. Cap dels dos ha pogut tornar a l'asfalt.

Si Márquez ha sigut la creu, Aleix Espargaró ha sigut la cara. Des que Aprilia competeix a MotoGP, mai havia aconseguit superar la sisena posició. Però el pilot granollerí no només ha millorat aquesta posició, sinó que ho ha celebrat des del podi. El català ha travessat la línia de meta en tercera posició, tot i la lluita final amb Jack Miller (Ducati) durant l'últim gir complet. El gran dels Espargaró va avisar abans de la cursa que estava entre els tres millors pilots de la màxima categoria del motociclisme, i s'ha reafirmat amb escreix.

El box ha esclatat en crits i abraçades mentre els dos fills bessons d'Aleix s'abraçaven amb la seva mare i els mecànics de la marca italiana. Un cop aparcada la moto, el pilot de Granollers ha saltat totes les tanques per anar a celebrar amb els seus petits la fita històrica. "Quan he vist el meu nom m'he posat a plorar a la pista, però després tenia més una sensació de «per fi» que de felicitat. Ha costat molt, he treballat molt per a això. Estic content que hagi sigut en una carrera tan competida com aquesta, on s'ha anat realment ràpid amb unes condicions molt difícils", ha confessat al pilot de Granollers a les càmeres de DAZN després de la cursa.

No ha sigut la millor cursa per a Pedro Acosta

L'italià Romano Fenati (Husqvarna) ha sumat la seva primera victòria de l'any a l'imposar-se amb autoritat i des de la primera volta al Gran Premi de la Gran Bretanya de Moto3. Pedro Acosta, líder del Mundial, no ha pogut estar en cap moment en la batalla al capdavant de la carrera i ha acabat dotzè. Amb 201 punts, se situa 46 punts per davant del seu perseguidor, Sergio García Dols. En la cursa que ha tancat la jornada, Remy Gardner s'ha endut el Gran Premi de Moto2 per davant de l'italià Marco Bezzecchi (Kalex) i el pilot de la Pobla de Vallbona Jorge Navarro (Boscoscuro).

stats