Lliga F

Aitana i Salma lideren la banda del Barça en un altre concert de rock'n'roll

La futbolista de Sant Pere de Ribes ha ofert la Pilota d'Or a l'afició blaugrana la tarda que la saragossana ha fet quatre gols en el triomf davant el Sevilla

Aitana Bonmatí ha mostrat la Pilota d'Or davant l'afició de l'Estadi Johan Cruyff.

Sant Joan DespíLa riuada de gent que ha baixat al voltant de les 15 h a l'estació de tren de Sant Joan Despí per encaminar-se cap a l'Estadi Johan Cruyff ha estat un clar indicador de la gran tarda que teníem al davant. A aquestes seguidores i seguidors, de totes les edats, els esperaven al terreny de joc Aitana Bonmatí, la guanyadora de la Pilota d'Or; Alexia Putellas, la vencedora de les dues edicions anteriors, i Salma Paralluelo, tercera en l'edició actual del guardó atorgat per la revista France Football i autora de quatre gols avui davant el Sevilla. Totes tres han estat titulars, amb la llengua dels Rolling Stones a la samarreta, en el triomf per 8-0 davant el conjunt andalús, una victòria que referma el Barça com a líder de la Lliga F.

Per si no n'hi hagués prou, també ha sortit d'inici Caroline Graham Hansen, la gran oblidada dels premis individuals malgrat ser una de les jugadores més desequilibrants del planeta, que aquest matí ha rebut l'alta mèdica del seu esquinç de turmell. Abans que l'àrbitra del partit, la basca Arantza Gallastegui, xiulés l'inici de l'enfrontament, el públic del Johan Cruyff ja ha viscut el primer gran moment de la tarda: els tres cosins d'Aitana Bonmatí han entregat a la jugadora de Sant Pere de Ribes la Pilota d'Or que dilluns va recollir a París mentre per megafonia sonava el Llença't, dels Lax'n'Busto. Des de la llotja han presenciat aquest moment la vicepresidenta institucional blaugrana, Maria Elena Fort; el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, i el directiu responsable del futbol femení, Xavier Puig. En canvi, no hi havia el president, Joan Laporta.

Salma Paralluelo ha fet els seus quatre gols en els primers 40 minuts de partit. L'1-0, en el minut 7, ha nascut als peus d'Aitana, que portava una bena a la mà dreta. La Pilota d'Or ha conduït l'esfèrica pel centre de l'atac blaugrana abans de cedir-la a l'esquerra a Caroline Graham Hansen, que ha centrat perquè la saragossana pogués obrir el marcador al primer toc. En el 17, ha estat Lucy Bronze qui li ha posat una centrada al cor de l'àrea que la davantera ha resolt amb un remat de cap directe al fons de la xarxa. Encara quedaven dos gols més de Salma Paralluelo abans del descans. El 3-0, en el minut 37, ha estat una jugada pràcticament idèntica a la del primer gol, amb les mateixes protagonistes. I el 4-0 l'ha creat Graham Hansen amb una passada en profunditat que Salma ha rematat al primer toc davant la sortida en fals de Yolanda Aguirre, la portera del Sevilla.

Titularitat de Sandra Paños

Semblava que Cata Coll aconseguiria la titularitat a la porteria del Barça després del seu brillant Mundial, en el qual ja va prendre el lloc a Misa Rodríguez a la selecció espanyola. Però, malgrat que va ser l'escollida en el fins ara partit més important de la temporada, davant l'Atlètic de Madrid, Jonatan Giráldez està demostrant que encara no té la decisió final presa. Així, Paños ha sumat avui la segona titularitat consecutiva, l'endemà de fer 31 anys. I ha resolt amb encert les poques aproximacions andaluses.

Un mal rebuig de Klára Cahynová després d'un servei de córner en el minut 49 ha estat l'advertència que el patiment del Sevilla continuaria en el segon temps. La pilota ha quedat morta a l'interior de l'àrea i Mariona ha fet el 5-0 a plaer. La de Felanitx, cinc minuts més tard, ha ampliat encara més l'avantatge amb un xut senzill que Aguirre no ha estat capaç de rebutjar. El concert de rock'n'roll del Barça no ha deixat temps per respirar als fans. En el 58, ha estat Graham Hansen la que s'ha sumat a la festa golejadora amb un remat al primer toc a centrada d'Alexia Putellas i, a continuació, Marta Torrejón ha entrat al terreny de joc per sumar el seu partit número 400 amb la samarreta del Barça. El regal se l'ha fet ella mateixa en el temps afegit, quan ha fet pujar al marcador el 8-0 definitiu amb un remat de cap.

• Barça: Sandra Paños; Bronze (Torrejón, 58'), Engen, Mapi León, Ona Batlle (Lucía Corrales, 46'); Walsh, Aitana (Brugts, 74'), Mariona; Graham Hansen (Oshoala, 74'), Alexia i Salma Paralluelo (Clàudia Pina, 58'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Sevilla: Yolanda Aguirre; Lucía Rodríguez (Gemma, 46'), Diana Gomes, Teresa Mérida, Rosa Otermín (Payne, 42'); Eva, Pamela González (María Pérez, 46'), Cahynová; Débora, Cristina Martín-Prieto (Ana Franco, 81'), Inma Gabarro (Arola, 69'). Entrenador: Cristian Toro.
  • Gols: 1-0 Salma Paralluelo (7’), 2-0 Salma Paralluelo (17'), 3-0 Salma Paralluelo (37'), 4-0 Salma Paralluelo (40'), 5-0 Mariona Caldentey (49'), 6-0 Mariona Caldentey (54'), 7-0 Caroline Graham Hansen (58'), 8-0 Marta Torrejón (90+1).
  • Àrbitra: Arantza Gallastegui Pérez (Comitè Basc).
  • Targetes grogues: Pamela González (28'), Lucía Rodríguez (34').