TRASPLANTAMENTS
Microsites 21/02/2017

Son Espases registra quatre donacions d'òrgans en sis dies

Els hospitals públics de les Balears van assolir la xifra de 44 donants durant el 2016

Ara Balears
1 min
L'equip mèdic de coordinació de trasplantaments de Son Espases.

PalmaL'Hospital Universitari Son Espases ha registrat quatre donacions d'òrgans en només sis dies. Provenien de pacients difunts, tres dels quals presentaven mort encefàlica i un asistòlia controlada.

"L'èxit professional d'aquesta activitat és degut a la il·lusió, a l'esforç i al treball de molts de professionals i serveis que estan implicats directament i indirectament en aquesta activitat, i també, per descomptat, a la solidaritat i a la generositat de les famílies dels difunts, que en aquests moments difícils han pres la decisió de regalar vida als altres", destaca en un comunicat el Servei de Salut, l'IB-Salut.

De les quatre donacions registrades en aquests sis dies, dues s'han obtengut al Servei d'Urgències de Son Espases, una a l'àrea de Reanimació i l'altra provenia de l'Hospital de Manacor.

En total, s'han trasplantat cinc ronyons a pacients receptors compatibles i els altres tres s'han enviat a la Península, un dels quals ha estat destinat al programa PATHI, per a pacients hiperimmunitzats. També s'han extret dos fetges, còrnies i teixit ossi.

Durant l’any passat, l’activitat de donació als hospitals del Servei de Salut de les Illes Balears va assolir la xifra de 44 donants, 10 dels quals havien mort per asistòlia (aturada cardiorespiratòria).

stats