Microsites Salut 08/09/2016

Les famílies de les Balears ja es poden estalviar els 300 euros de la vacuna contra el pneumococ

La Conselleria de Salut n'ha iniciat aquest mes l'administració gratuïta a tots els nins nascuts a partir del gener del 2016, n'hagin estat vacunats o no

Montse Terrasa
2 min
La consellera de Salut sosté en braços al nadó abans de la vacunació.

PalmaLes famílies amb nins nascuts a partir de gener del 2016 s'estalviaran els 300 euros que costen les vacunes contra el pneumococ, ja que la Conselleria de Salut ha començat a administrar-la gratuïtament dins del calendari de vacunació infantil. La consellera Patrícia Gómez ha explicat que, com que a partir d'ara s'universalitza aquesta vacuna, també se'n reduiran les dosis necessàries de quatre a tres.

Fins ara, les famílies que volien vacunar els nadons contra malalties greus causades pel pneumococ (meningitis i pneumònia pneumocòcciques) havien de gastar entre 70 i 80 euros per dosi, segons ha indicat la consellera de Salut aquest dijous. A més de l'important estalvi per als pares, la inclusió de la vacuna en el calendari de vacunació infantil suposa “la protecció universal de tots els infants d’aquesta comunitat davant d'una malaltia a la qual són molt vulnerables”, ha explicat la consellera.

Edats de vacunació

La vacuna contra el pneumococ s'administra als dos, quatre i onze mesos. Amb la cobertura universal, se'n beneficiaran tots els nins nascuts a partir del gener d'aquest any, encara que no en tinguin cap dosi posada, ha remarcat Patrícia Gómez.

La gratuïtat d'aquesta vacuna s'afegeix a la de la varicel·la, que es va incloure en el calendari de vacunació infantil a l'abril, raó per la qual els pares de nins petits es podran estalviar fins a 400 euros, ha indicat Gómez.

La consellera, acompanyada de la subdirectora d’Atenció Primària del Servei de Salut, Rosa Duro, i la directora d’Infermeria de la Gerència d’Atenció Primària, Maria Antònia Font, ha presentat aquest dijous l’inici de la vacunació contra el pneumococ al Centre de Salut Camp Redó de Palma.

Moment en què es vacuna al bebè.

Per al 2016, s’ha previst la distribució de 16.800 dosis de la vacuna antipneumocòccica (per a les dues primeres dosis necessàries per als nadons nascuts enguany). D'aquestes, 13.000 dosis es repartiran a Mallorca, 1.200 a Menorca i 2.600 a les Pitiüses.

La vacuna 13-valent és eficaç en la prevenció de les malalties greus per pneumococ. Protegeix de les 13 varietats del bacteri més habituals, que són les que causen la malaltia amb més freqüència, segons ha informat la Conselleria.

stats