Sindicats
Economia 17/01/2023

UGT passa a l'atac contra CCOO: "No es pot trencar el que ja estava trencat"

La federació de Serveis, Mobilitat i Consum del sindicat acusa Comissions Obreres de desfer la unitat d'acció "fa mesos" amb el conveni de neteja

2 min
Els dirigents d'UGT, Lorenzo Navarro, i CCOO, José Luis Garcia, presenten la convocatòria de les mobilitzacions de dia primer de maig.

Palma"No es pot trencar el que ja estava trencat". Aquest és el títol del comunicat que el sindicat UGT ha fet públic aquest dimarts contra Comissions Obreres (CCOO). L'escrit està ple de dures acusacions cap a l'altre sindicat, després que aquest dilluns la federació de Transports de CCOO reclamàs trencar la unitat d'acció per a la negociació del conveni d'aquest sector.

La polèmica sorgeix per la fotografia del preacord pel conveni d'hostaleria, on eren presents la patronal, el Govern i UGT. Tal com ha explicat el secretari general de CCOO, José Luis García, en una entrevista amb l'ARA Balears, "quan ja tenen tancat el preacord, és quan volen que ens incorporem, i evidentment no ho podem fer". És aquí quan aquest dilluns CCOO decideix publicar el comunicat sobre el conveni de transports, i el mateix dia es recondueixen les relacions entre el sindicat i l'Executiu.

García sosté a l'entrevista que aquesta situació "no generarà una divisió d'unitat d'acció", però UGT afirma que la unitat "la va trencar 'el sindicat amic' en el conveni de neteja", o en la negociació del conveni de transport regular, "anunciant un acord sense acordar-ho amb UGT". A més, acusa CCOO de denegar l'entrada a un sindicalista d'UGT a una assemblea amb representació d'ambdós sindicats.

El preacord del conveni d'hostaleria

"És el súmmum del desvergonyiment l'actitud de CCOO per no sortir a la foto de l'acord aconseguit divendres passat per UGT i les tres Federacions Hoteleres en presència de la màxima autoritat laboral del Govern, que és qualificat pel 'sindicat amic' com a 'il·legal'", sosté UGT en el comunicat. Així, si les relacions entre CCOO i el Govern sembla que s'han reconduït, les relacions entre els dos sindicats no passen pel seu millor moment.

Fins i tot, UGT subratlla que "la manera de fer sindicalisme" de CCOO "no la comparteix" i "afecta la classe treballadora". "Fa falta ser desvergonyit, quan gaudeixen d'un conseller –Iago Negueruela– afiliat a CCOO, detall que mai ha ocultat, per dir que UGT és corretja de transmissió de cap partit polític. El que dona de si sortir en una foto", conclouen. Cal recordar que en el comunicat de la federació de transports, CCOO acusava UGT d'actuar "com la crossa" del PSIB.

stats