Economia 23/03/2022

Els transportistes de Mallorca alerten que la manca d'arguments del govern espanyol fa que se sumin a l'aturada més professionals

Tot i que Astam-Pimem manté el rebuig a la vaga, demana que es concretin les mesures

ARA Balears
2 min
Camions de mercaderies al port de Palma.

Palma"Cada vegada hi ha més professionals que volen aturar de fer feina". Així de contundent s'ha mostrat l'Associació de Transportistes de Mallorca (Astam-Pimem) aquest dimarts en un comunicat, en el qual ha advertit que el govern espanyol "no està donant arguments als transportistes que no secundaran l'aturada" prevista per a dia 28. "No s'ha arribat a un acord prou important per continuar pensant que els transportistes de PIMEM no aturin motors el pròxim dia 28", han dit.

Tot i que el president d'Astam, Jeroni Valcaneras, manté que "l'aturada no soluciona la situació per la qual passa el sector", per ara, no se'ls està donant "cap altra opció". En aquest sentit, remarquen que el govern estatal "no fa el que hauria de fer per convèncer els transportistes que han optat per continuar treballant i ens està abocant a la mobilització", han afegit.

Respecte de l'ajuda que ha anunciat l'Estat de 500 milions d'euros, asseguren que, tot i que "pot sonar positiva, resulta insuficient si no es concreta ni es quantifica quan arribarà de manera efectiva a la butxaca de cada transportista". Per això, creuen que el que s'ha de fer és fixar una ajuda "per a cada transport i no per a cada empresa". "La falta de concreció obliga a fer comptes", han continuat, i han recordat que a les Balears hi ha uns 7.396 camions, entre pesats i lleugers, i l'ajuda proposada "no arriba a cobrir ni el que paga de més un transportista en un sol mes".

Per això, han indicat que se sumen a Fenadismer, Fetransa i Feintra en considerar que la manca de concreció de mesures per part l'executiu espanyol no permeten, de moment, reprendre l'activitat del transport de mercaderies per carretera "fins que no es detallin les mesures urgents i efectives que requereixen els transportistes per sortir de la ruïna actual", han conclòs.

La situació del transport a les Balears preocupa el Govern balear, ja que han començat a arribar advertències des de diferents sectors de les conseqüències que pot tenir aquesta situació si no s'acaba. Un dels afectats és el sector de la construcció, que comença a tenir problemes per continuar la seva activitat laboral. Per això, aquest dimarts al Parlament van assegurar que es demanarà a l'Estat la reducció de les taxes aeroportuàries per pal·liar la crisi dels transportistes.

stats