Economia 16/05/2022

Els taxis d'Eivissa pujaran les tarifes i podran treballar lliurement per tota l'illa

El Govern ha aprovat un decret llei que inclou aquestes mesures per a, com a mínim, dos anys

1 min
Taxistes a l'aeroport d'Eivissa.

PalmaEl Govern de les Illes ha aprovat un decret llei que regula la situació dels taxis a Eivissa fins, com a mínim, d'aquí a dos anys. El cas és que s'havia detectat una falta de taxis en certs punts de l'illa a causa de l'alta demanda que havia saturat a l'oferta a més dels problemes tarifaris.

A partir de dijous, dia que es publica el BOIB, els taxis podran operar per tota l'illa d'Eivissa sense estar subjectes a una localitat. Igualment, el decret també donarà cobertura legal al Consell d'Eivissa i als ajuntaments per apujar les tarifes, interurbanes i urbanes, respectivament. Segons ha dit la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, fa molts d'anys que no es revisen i ara ja es podrà fer.

Així mateix, el decret també interposa unes qüestions mínimes en termes de règim de contractació, com per exemple haver d'escollir sempre l'itinerari més curt o haver de dur les tarifes oficials impreses a un lloc visible a part d'emetre els rebuts als clients o el dret del client a transportar l'equipatge sense cost.

Armengol ha avisat que és una mesura de caràcter temporal per pal·liar els problemes sorgits en urgència. Per això, el Govern farà el reglament que pertoca amb els tràmits d'audiència que comporta un mínim de deu mesos. Per això, quan aquest nou reglament estigui acabat, el decret deixarà d'estar en vigor.

stats