Insularitat
Economia 16/01/2023

Una tarifa universal per als vols interilles: la proposta de Més per Menorca per reduir el cost de la insularitat

Els ecosobiranistes volen que s'estableixi un màxim de 20 euros per als trajectes entre Menorca i Barcelona i entre les quatre illes

2 min
El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells.

PalmaCrear una Obligació de Servei Públic (OSP) per cobrir els vols interilles i els de la ruta Menorca-Barcelona, amb una tarifa universal d'un màxim de 20 euros. Aquesta és la proposta que ha donat a conèixer aquest dilluns Més per Menorca per reduir el cost de la insularitat, coincidint amb la Diada de l'illa, que se celebra avui.

L'OSP entre Menorca i Barcelona ha estat un tema recurrent que el portaveu parlamentari ecosobiranista, Josep Castells, ha portat a la Cambra en les seves preguntes de control a la presidenta del Govern, Francina Armengol. "Des de sempre, a causa de la insularitat, el cost de la vida a Menorca ha estat més alt, i en els darrers temps això s'ha agreujat de manera espectacular", sosté Castells.

Més per Menorca ha presentat un total de 12 iniciatives per combatre les pujades dels preus, criticant que "hi ha partits que només proposen mesures a curt termini". D'altra banda, tenint en compte que al llarg de tot el 2023 el transport públic serà gratuït a totes les illes, la formació menorquina afirma que establiran la gratuïtat per als menors d'edat, de manera permanent, a més d'un sistema de tarifes per "premiar les persones que més empren el transport públic amb bonificacions".

Cal recordar que la gratuïtat del transport públic es va aconseguir a partir d'una esmena de 43 milions d'euros pactada entre El Pi, a través de Coalició Canària en el Congrés dels Diputats, i el PSOE, en el marc de la negociació dels pressupostos generals de l'Estat.

Pel que fa a l'habitatge, Més per Menorca assegura que limitaran per llei el preu dels lloguers i prohibiran la compra d'habitatges als no residents, una qüestió que s'ha posat en el centre de l'agenda política per la problemàtica que existeix a les Illes amb aquesta qüestió, però que depèn d'un acord al qual es pugui arribar entre el govern estatal i la Unió Europea.

stats