Economia 28/06/2022

El sector turístic reclama millorar la mobilitat perquè "és possible que la destinació mori estrangulada per la demanda"

Fins ara les Balears han recuperat un 83% de les reserves del 2019

ARA Balears
2 min
Hotels de la Platja de Palma.

PalmaLa gestió de la mobilitat a les Illes és un problema per al sector turístic. Així ho han assegurat aquest dimarts en una taula rodona en què s'ha analitzat el turisme del futur i els seus reptes. En concret, des del sector han reclamat que hi hagi "més gestió" de la mobilitat perquè, pel contrari, "és possible que la destinació mori estrangulada per la demanda".

Segons ha recollit Europa Press, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha dit que "molts turistes que visiten les Illes estan acostumats a utilitzar el transport públic als seus països" i que aquí "no s'ha treballat bé en aquest sentit" i encara queden molts deures per fer. En aquest sentit, Frontera ha remarcat que "fa falta un canvi cultural i centrar-se en la gestió, en la col·laboració entre el sector productiu i l'Administració pública".

Aquesta petició respon a les xifres que s'esperen aquest estiu. Fins aquest dilluns, les Illes han recuperat el 83% de les reserves que tenien en el mateix període del 2019 i, si es continua a aquest ritme, es calcula que enguany s'arribi al 120% de reserves, un 20% més que l'any anterior a la pandèmia. En aquesta línia, Frontera ha apuntat que un altre dels grans reptes que té el sector és la "desestacionalització" i "la cerca de l'equilibri entre turistes digitals i els qui reserven les seves vacances amb touroperadors o bé a través de les agències de viatges". D'aquesta manera, ha assenyalat que "tot i que és evident que el sector turístic ha de reinventar-se cal fer-ho intentant cercar aquest equilibri".

Per la seva banda, el president de Turistec, Jaume Monserrat, ha considerat que el "turisme que ve és un turisme connectat i independent que vol triar" i que, a més, ha afegit, "té aquesta potestat a la seva butxaca". Segons un estudi de Booking, el 76% de les primeres cerques es fan amb un mòbil. A més, ha volgut destacar que és un turisme "conscienciat amb la sostenibilitat a tots els nivells".

stats