Economia 14/09/2023

Sáenz de San Pedro anuncia una quota zero en els dos primers anys d'activitats dels autònoms

El conseller ha assegurat que la seva acció de govern es basarà en el diàleg social, la formació ocupacional i una "transició energètica intel·ligent"

ARA Balears
1 min
El nou conseller d'empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Saenz.

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha anunciat aquest dijous que hi haurà una quota zero en els dos primers anys d'activitat dels autònoms, mitjançant una bonificació del 100% de la quota. Així ho ha explicat en la seva compareixença davant la Comissió d'Economia del Parlament per explicar les directrius generals de la seva acció de govern, que es basaran en el diàleg social, la formació ocupacional i una "transició energètica intel·ligent", segons ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, en matèria d'empresa, ha assenyalat que promourà una llei de polígons industrials que fomenti la cooperació empresarial, la competitivitat, la creació d'un entorn econòmic més sostenible, que "ajudi a identificar el paper que juga cada agent" i que els ajuntaments "tenguin un únic interlocutor perquè puguin promoure la col·laboració público-privada".

En relació amb el comerç, ha assegurat que la Conselleria potenciarà l'activitat comercial minorista, la consolidació del teixit empresarial existent i l'increment de la seva competitivitat i rendibilitat.

D'altra banda, el conseller ha anunciat que potenciarà el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (Tamib) que "ha de continuar sent el lloc dels empresaris i treballadors en igualtat de condicions i mitjans".

stats