Economia 22/11/2022

Els restauradors de les Balears lamenten la poca rendibilitat de la temporada d'enguany

Representants de l'Associació han traslladat la seva "preocupació" al Govern

ARA Balears
1 min
Turistes al centre de Palma

PalmaLa Federació de Restauració de les Balears ha lamentat que la temporada ha estat "bona pel que fa a vendes, però no en rendibilitat". Aquest dimarts s'han reunit representants de l'entitat amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al Parlament balear, i els han transmès que "existeix una preocupació estesa amb vista a l'any que ve".

D'aquesta manera, la Federació ha explicat a la presidenta la problemàtica que ha suposat la pujada de costos de matèries primeres, proveïdors, transport, a causa de la insularitat, així com la dificultat que implica la manca de personal i la competència deslleial.

A més, davant l'encariment dels subministraments, que des de la Federació han assenyalat que la pujada de l'electricitat i el gas ha estat d'un 200-300% de mitjana, el que representa aproximadament el 20% dels costs d'un negoci hoteler. Per aquest motiu, han reclamat a l'Administració "més ajudes i rebaixar els impostos elèctrics establint suspensions temporals, moratòries i ajornaments".

stats