Economia 01/09/2020

El preu del lloguer a les Balears ha pujat gairebé un 50% en cinc anys

El percentatge acumulatiu des del 2015 a les Illes se situa tres punts per sota de la mitjana estatal

Ara Balears
1 min
El Consell de Ministres preveu aprovar mesures per ajudar el lloguer

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears ha pujat un 49% els darrers cinc anys i s'ha passat de pagar 8,43 euros per metre quadrat l'any 2015 a pagar-ne 12,55 el mes de juny del 2020, segons l'estudi Variació acumulativa de l'habitatge a Espanya, que s'ha realitzat a partir de les dades de Fotocasa.

Aquest estudi posa de manifest que fa cinc anys els balears pagaven per un habitatge de 80 metres quadrats una mitjana de 674 euros de lloguer al mes, mentre que el mes de juny d'enguany per aquest mateix habitatge paguen 1.004 euros de mitjana. El percentatge acumulatiu des del 2015 a les Illes és el cinquè més alt de l'Estat i se situa tres punts per sota de la mitjana estatal, que el mes de juliol estava en un 52%.

De les comunitats autònomes que més s'han vist afectades per l'increment del lloguer aquests darrers cinc anys, quatre superen el 50% d'increments des de 2015, segons l'estudi. Així, el lloguer al País Valencià ha pujat un 68%; a Catalunya l'augment els darrers cinc anys ha estat del 60%; a Madrid, del 57%, i a les Canàries, d'un 56%.

Segons la directora de comunicació de Fotocasa, Anais López, "la demanda d'habitatge del lloguer s'ha enlairat amb força al nostre país els darrers anys i ha fet que els preus creixin molt en poc temps". López assegura que "en nou comunitats autònomes s'han superat durant els darrers mesos els preus màxims que s'havien aconseguit en els anys de la bombolla immobiliària”.

stats