Economia 25/06/2018

Antoni Mercant, nou president de la Cambra de Comerç de Mallorca

Dilluns se'n constituí el nou ple, que també elegí vicepresidenta Carme Planas

Ara Balears
2 min
Antoni Mercant durant el seu primer discurs com a president

PalmaAntoni Mercant serà el nou president de la Cambra de Comerç de Mallorca i substituirà l'empresari José Luis Roses, després d'haver-se imposat en la votació a l'altre candidat, Bartomeu Bestard. El nou màxim responsable de la institució és delegat d'Acciona-Trasmediterrànea a Palma.

Dilluns es constituí el nou ple de la Cambra de Comerç de Mallorca, una sessió plenària en la qual es presentaren les candidatures als càrrecs executius. Carme Planas, presidenta de CAEB, ocuparà la vicepresidència primera de la institució i Josep Lluís Aguiló serà el vicepresident segon.

Mercant explicà que en aquesta nova etapa la Cambra vol ser una institució aglutinadora de tots els sectors econòmics. Entre les seves apostes hi ha la de captar talent, col·laborar sobretot en la formació dual i amb la internacionalització de les empreses.

Mercant substitueix Roses, que va ser elegit per aclamació president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca a l'octubre de 2013. Roses, anteriorment vicepresident de l'entitat, va accedir a la presidència cameral després del cessament voluntari de Joan Gual de Torrella.

La presidenta Armengol va asistir a la constitució del nou ple

Bartomeu Bestard era en principi el favorit per substituir Roses com a candidat de consens, però l'aparició d'una nova candidatura creà certa divisió dins la institució. Mercant va esperar a les darreres setmanes per fer pública la seva candidatura.

Al respecte, Mercant indicà que el ple de la Cambra surt reforçat i que representa tots els sectors. A més, va recordar que la patronal hotelera és dins la institució, contràriament a altres etapes. Va aclarir que la Cambra no és una patronal i que aposta per la unió de les empreses de la comunitat.

stats