Economia 30/03/2022

Pimem reclama al Govern més protagonisme de l'hidrogen verd en el transport

La patronal ha alertat que dels 220 milions d'euros que invertirà l'Executiu en punts de càrrega elèctrica, no n'hi ha cap d'hidrogen

ARA Balears
1 min
Cimentera de Lloseta propietat de l'empresa multinacional Cemex.

Palma"El Govern ha de ser més valent i començar a subministrar hidrogen al parc automobilístic de les Balears". Així ha estat com PIMEM, conjuntament amb l'empresa Redixis, ha reivindicat la necessitat que aquest nou combustible comenci a penetrar seriosament dins l'ecosistema dels transports illencs.

A més, per reivindicar-ho, ha argumentat que dels 220 milions previstos per a punts de recàrrega elèctrica que té previst el Govern, no n'hi ha cap que estigui destinat a la recàrrega d'hidrogen. En aquest sentit, la patronal també ha demanat al Govern "continuar treballant amb el full de ruta marcat per al procés de descarbonització i sostenibilitat".

Per la seva banda, el director de diversificació de negocis de Redexis, Miquel Mayrata, ha assegurat que "la segona gran fase, després del pas fet amb la planta de Lloseta, ha de ser dotar d'infraestructures de recàrrega per a hidrogen les estacions de servei actual".

I és que, segons ha reconegut Mayrata, "els 220 milions servirien per crear 73 instal·lacions de subministrament d'hidrogen que podrien donar servei a més de 1.000 vehicles tant pesats com lleugers". El cas és que, segons les dades de PIMEM, dels 800.000 vehicles que hi ha a Mallorca 600.000 no tenen pàrquing.

Aquesta situació complica molt la idea de punts de recàrrega tant per la quantitat de vehicles sense pàrquing com pel temps de recàrrega elèctrica. En aquest sentit, la patronal creu que "les bones intencions del Govern xoquen amb la realitat". Les 300 tones a l'any que pot produir Lloseta donaran cobertura a cinc autobusos de l'EMT i altres usos tèrmics, han explicat. Però, alhora, han assegurat que "és clarament insuficient, encara que sigui un primer pas".

stats