Economia 13/03/2020

El Govern i la patronal garanteixen l'abastiment d'aliments a les Balears

El vicepresident de l'Executiu, Juan Pedro Yllanes, assegura que no és necessari anar al supermercat per aprovisionar-se

K. O.
1 min
Els supermercats balears comencen a recuperar la normalitat

PalmaLa crisi de pànic causada pel coronavirus ha fet que al llarg de la setmana molta gent compràs per sobre de les seves necessitats davant la por de quedar incomunicada. El Govern i la patronal de les empreses d'alimentació de les Balears, però, han garantit aquest divendres l'abastiment de tots els productes de primera necessitat. "No és necessari anar al supermercat per aprovisionar-se perquè ni ara ni més endavant hi faltaran productes", segons ha comunicat el vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, després d'una reunió amb els representants de la patronal.

Aquesta setmana els supermercats han vist com es disparaven els encàrrecs a domicili arran del coronavirus i que la demanda augmentava pel pànic que ha provocat. Yllanes ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha dit que tots els prestatges es mantindran plens com normalment, malgrat que el govern espanyol decreti aquest dissabte l'estat d'alarma durant 15 dies.

De fet, el vicepresident balear ha explicat que comunicaran a l'Estat que, com que les Balears són un territori insular, són més vulnerables, de manera que el Govern reclamarà el ferm compromís perquè a l'Arxipèlag es prenguin mesures al respecte.

stats