Economia 27/09/2021

L'oci nocturn pot tornar a les Balears dia 8 d'octubre

El Govern demanarà al TSJB poder sol·licitar el certificat covid per poder entrar a discoteques i locals d'oci

2 min
Gent ballant amb mascareta a l'interior d'un local d'oci nocturn.

PalmaLes Illes posen direcció a fer una passa més cap al retorn a la normalitat. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha comunicat que el Govern sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que es pugui demanar el certificat covid per poder accedir als locals d'oci nocturn. Hauran passat gairebé dos anys, però si el tribunal accedeix a la petició de l'Executiu, divendres dia 8 d'octubre podria ser el dia del retorn d'aquest sector.

Segons ha explicat el conseller, els locals podran obrir amb un 75% del seu aforament com a màxim. Pel que fa a l'interior, a l'hora de consumir begudes la gent haurà d'estar asseguda en taules, però es podrà accedir a la pista de ball sempre amb mascareta. L'horari de clausura seran les 5 h. Alhora, el conseller també ha admès que si el TSJB no aprova poder demanar l'accés per mitjà de green pass o certificat covid, tornaran a seure amb els representants del sector per intentar trobar una altra solució.

Els que també tindran una ampliació de franja horària són els pubs i bars de copes, que de les 2 h passen a les 4 h. Així i tot, aquests establiments continuaran amb les mateixes restriccions de mobilitat interior, és a dir, els clients no podran ballar i hauran d'estar a taula tot el temps.

L'oci cultural també avança

Els esdeveniments culturals també fan passes per arribar a la nova normalitat. S'han confirmat dues grans mesures importants al respecte. Per una banda, a l'exterior es podran fer concerts de fins a 1.000 persones dretes amb mascareta, però sense poder beure ni menjar. Alhora, es podrà completar l'aforament d'un màxim de 2.500 persones si les restants (1.500) resten assegudes. A l'interior els assistents hauran de continuar asseguts, amb un aforament màxim de 500 persones, però ja es podrà fer en taules i amb la possibilitat de consumir begudes i menjar. Per superar aquests aforaments s'haurà de sol·licitar permís a la Direcció General de Cultura, però sempre amb el màxim fixat de 1.000 persones dretes.

Reunions socials sense restriccions

Pel que fa a la resta de reunions socials, s'han eliminat completament les restriccions. Això vol dir que noces, batejos, comunions i vetlles queden sense cap mena de mesura. Alhora, com ja era vigent, les reunions socials no tenen cap màxim. A més, platges i parcs també queden sense restriccions.

Els agents socials celebren

Tant sindicats com patronals han celebrat de valent aquest nou moviment consensuat amb el Govern. Fins i tot, des de CCOO han considerat com "gairebé conclosa" la desescalada. Tots han expressat satisfacció. PIMEB, per la seva banda, ha considerat molt important la reobertura de l'oci nocturn per a Eivissa, qui havia demanat amb més urgència la mesura, per poder reactivar el sector com més aviat millor.

stats