Economia 03/01/2022

Nova caiguda de l'ocupació d'apartaments turístics

Durant el mes de novembre aquests establiments varen registrar un 29,3% d'ocupació

ARA Balears
2 min
Un grup de turistes, a punt d'entrar a un apartament turístic / FRANCESC MELCION

PalmaLa xifra d'ocupació d'apartaments turístics durant el mes de novembre va registrar un nou descens que marca ja, de manera definitiva, el final de la temporada turística que els treballadors del sector tenien com a objectiu allargar fins Nadal. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística, durant el penúltim mes de l'any les pernoctacions en aquests establiments turístics de les Illes Balears va caure fins al 29,3%, més d'un 10% menys que el mes anterior, quan l'ocupació es va situar en el 39,8%.

Durant el mes de novembre, un total de 4.240 viatgers es varen allotjar en algun dels apartaments turístics de les Illes Balears, 3.107 dels quals foren turistes internacionals. A més, durant tot el mes el sector ha acumulat un total de 28.502 pernoctacions en aquests establiments.

Cal remarcar que segons les dades de l'INE durant els mesos d'octubre i novembre més de 10.000 apartaments turístics de les Illes Balears tancaren les portes com a conseqüència del final de la temporada i el gran descens de la demanda.

Tot i el descens que ha evidenciat el final de la temporada, les xifres són molt superiors a les que es registraren el mateix mes de l'any passat. L'INE ha destacat que el mes de novembre del 2020 la taxa d'ocupació dels apartaments turístics de les Illes Balears va ser del 9,18%.

Per altra banda, els allotjaments de turisme rural varen tenir durant el mes de novembre una mitjana d'ocupació d'un 26,2% a les Balears, (33,2% en cap de setmana). Segons les dades l'INE, aquesta estabiments varen acollir 9.947 viatgers i varen registrar 24.902 pernoctacions, la majoria de ciutadans estrangers. Durant el mes de novembre varen estar oberts 170 allotjaments de turisme rural a les Balears, amb una capacitat de 3.164 places. Per habitacions, l'ocupació mitjana va ser d'un 35,9%, mentre que el personal ocupat en aquest sector frega les 800 persones (793).

stats