Economia 28/10/2022

Més ajudes per a l'accés a l'habitatge: el Govern destina 8,7 milions a subvencions per al lloguer

Es podran sol·licitar entre el 15 de novembre i el 15 de desembre

ARA Balears
2 min
Finques de pisos a Palma./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha presentat aquest divendres la convocatòria a les ajudes per al lloguer. Enguany aquesta partida pressupostària s'eleva fins als 8,7 milions d'euros i es podran sol·licitar telemàticament del 15 de novembre al 15 de desembre a través de la pàgina web del Govern: ajudeslloguer.caib.es.

Aquesta nova línia d'ajudes, sumades al bo jove per al lloguer i la compra de pisos eleva fins als 13,5 milions d'euros la xifra que destinarà l'Executiu autonòmic a pal·liar els problemes d'accés a l'habitatge que es viuen actualment a les Illes Balears.

En la roda de premsa de presentació, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la directora general d'Habitatge i Arquitectura, Cristina Ballester, han detallat que podran accedir a aquestes ajudes les famílies que ingressin menys de 24.318 euros anuals i que el preu del lloguer de l'habitatge on viuen sigui inferior als 900 euros. A més, han detallat que per sol·licitar aquesta ajuda l'habitatge ha de ser a l'Arxipèlag, no pot tractar-se d'un lloguer temporal i ha d'haver-hi un contracte per escrit.

A més, han de destinar aquest habitatge a residència habitual, estar al corrent del pagament de les rendes quan es presenti la sol·licitud, fer els pagaments per transferència bancària, domiciliació o ingrés en compte bancari, tenir els titulars del contracte la nacionalitat espanyola o la residència legal, no tenir incompatibilitats per cobrar subvencions, no ser propietari o usufructuari de cap habitatge a Espanya i no ser família directa o soci del propietari.

Les persones que compleixin tots aquests requisits tindran accés a una ajuda de fins a 3.000 euros anuals i s'espera que s'incrementi el nombre de sol·licituds en comparació amb l'any passat i les ajudes puguin arribar a més de 4.500 famílies.

stats