Economia 18/02/2021

Més de 200 comerços de Llucmajor pengen el cartell d'"Es traspassa"

Restaurants, bars i petit comerç protestaran divendres de manera silenciosa per denunciar la situació econòmica en la qual es troben

i
Ara Balears
1 min
Un dels carrers del municipi de Llucmajor./ ISAAC BUJ

L'Associació de bars, restaurants i petit comerç de Llucmajor ha decidit protestar de manera silenciosa penjant un cartell d'"Es traspassa" a la porta dels més de 200 negocis del municipi que s'hi han adherit. Amb aquesta acció volen denunciar la situació econòmica en la qual es troben a causa de les restriccions imposades pel Govern balear per fer front a la pandèmia i que els ha obligat a tancar durant setmanes.

Entre les reclamacions de l'associació, hi ha la de demanar que els polítics es rebaixin el sou. Sebastià Oliver, propietari del bar Aràbic, explica que els restauradors "fa temps que som solidaris amb la ciutadania, respectant les decisions preses pel Govern, però ara els toca a ells ser solidaris. Des de l'entitat proposen que els doblers recaptats amb la baixada dels sous es destinin "a les persones que més ho necessitin", és a dir, no exclusivament als negocis afectats per les restriccions sinó també a la població en general.

A més, demanen que els llevin el pagament de les taxes, ja que fins ara les han hagudes d'abonar totes. La jornada, que serà silenciosa però "amb la voluntat de tenir ressò", coincidirà amb el dia de mercat. D'aquesta manera, volen ser més visibles.

stats