Economia 20/09/2023

El mercat immobiliari illenc continua caient: baixen quasi un 10% les compres d'habitatges

Els preus es mantenen a l'alça mentre el mercat es desploma

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaMentre el preu dels habitatges continua a l'alça, mes rere mes la situació del mercat immobiliari continua sent delicada i durant el mes de juliol van caure quasi un 10% les operacions de compravenda en comparació amb el mateix període de l'any passat. Cal remarcar, però, que la situació del mercat immobiliari de les Illes Balears no és diferent a la de la resta de l'Estat i, de fet, el descens de transaccions és inferior a la mitjana estatal, que és del 10,53%.

Així, segons les darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, durant el setè mes d'enguany s'han fet a l'Arxipèlag 1.248 transaccions. De les operacions de compravenda registrades al juliol a les Balears, 1.232 es van fer sobre habitatges lliures i 16 sobre immobles de protecció oficial. A més, d'aquestes vendes, només 232 corresponen a habitatges de nova construcció, mentre que la resta són immobles de segona mà.

L'INE ha detallat també que durant el mes de juliol es van dur a terme 3.479 transmissions de finques urbanes a través de 2.274 compravendes, 488 herències, 128 donacions, 4 permutes i 585 operacions d'un altre tipus.

stats