Economia 01/10/2021

Els mercats alemany i britànic salven el setembre, que ha tancat amb un 70% d'ocupació hotelera

La FEHM ha assegurat que abans del novembre estarà tancat el 70,9% de la planta

ARA Balears
1 min
Arribada de turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaMallorca ha tancat el mes de setembre amb una ocupació mitjana d'un 70%, segons la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), que assegura que aquestes bones dades es deuen especialment "a la resposta favorable del mercat alemany i, últimament, del britànic". Segons ha informat Europa Press, a Sóller, la Colònia de Sant Jordi, Alcúdia i Can Picafort i Cala Moreia, l'ocupació ha superat aquesta mitjana.

La FEHM ha assegurat que el mercat alemany és "clarament" el que ha estat més fidel a l'hora de triar Mallorca com a destinació. Així mateix, l'espanyol també ha agafat força a l'illa, "com ja havia estat tendència els anys anteriors".

Segons les estimacions, un 6,5% dels hotels hn tancat al setembre, enfront d'un 5,1% que ho farà la primera quinzena d'octubre i un 46,5%, la segona. A més, abans de novembre estarà tancat el 70,9% de la planta hotelera, comptant amb el 12,8% que no va obrir. D'altra banda, el francès ha estat "el mercat revelació", ja que no ha aturat d'augmentar en aquesta temporada, i ha superat les xifres dels darrers anys. Així mateix, el mercat britànic ha estat el que ha respost més lentament, "davant les decisions i limitacions del seu govern".

Amb tot, el sector hoteler ha considerat que l'estabilitat sanitària, les mesures implantades pel sector per donar seguretat i la comunicació d'aquests valors transmesa als mateixos viatgers "han estat clau per generar confiança i aconseguir aquests resultats".

stats