Economia 29/01/2022

El lloguer turístic illenc supera la crisi i recupera les xifres d'abans de la pandèmia

Les reserves han augmentat un 580% en comparació amb el 2021

ARA Balears
1 min
Dos turistes a Palma durant l'estiu de 2021.

PalmaLa recuperació del sector del lloguer turístic de les Illes Balears ja és una realitat. Segons les dades publicades aquest dissabte per Homerti, l'empresa mallorquina que és la principal gestora d'habitatges turístics de l'Estat, aquest 2022 han augmentat un 580% les reserves turístiques, i el sector ha recuperat el mercat que tenia abans de l'inici de la pandèmia.

A més, a través d'un comunicat, han explicat que, segons els estudis duits a terme per la companyia, aquest 2022 serà l'any de la consagració de la recuperació turística i han remarcat que esperen la temporada alta "amb molt d'optimisme". Tot i que des del seu punt de vista el sector ja s'ha recuperat de la crisi derivada de la pandèmia, són conscients que aquesta recuperació encara no és del tot completa. "Les xifres han augmentat notablement, la diferència amb els dos darrers anys és abismal, però encara ens queda un poc per recuperar l'antiga normalitat", han explicat en un comunicat.

El CEO de l'empresa, Joan Serra, ha celebrat que el coronavirus "ja no condiciona les vacances ni la planificació dels viatgers" i ha explicat que, "tot i l'augment de casos i l'arribada de la variant òmicron, les reserves han continuat augmentant".

Serra ha assegurat també que la caiguda del sector del lloguer turístic és únicament conseqüència de la pandèmia i que els preus dels habitatges no han canviat i no han estat un dels detonants. En aquest sentit, el CEO ha defensat que "el problema de la baixada de reserves d'aquests darrers anys no és un tema de preu, sinó un problema de seguretat sanitària".

stats