Economia 30/06/2020

El preu del lloguer a les Illes baixa un 0,6% durant el segon trimestre de l'any

Al conjunt de l'Estat, el lloguer s'ha incrementat un 1,2% durant aquest període, segons un informe d'Idealista

Ara Balears
2 min
/ ARA

PalmaEl preu del lloguer a les Balears va experimentar una caiguda d'un 0,6% durant el segon trimestre de l'any fins a situar-se en 13,1 euros el metre quadrat, segons ha informat en un comunicat el portal Idealista. Segons l'informe del lloguer que han publicat aquest dimarts, les Illes són l'única regió on han descendit els preus durant la primavera.

En concret, el preu va caure un 0,5% a Palma, fins a situar-se en 12 euros el metre quadrat, tot i que les caigudes més significatives han tingut lloc a Alcúdia, amb un descens d'un 6,7%; Sant Antoni de Portmany, amb un 4,5%, i Sant Josep de sa Talaia, amb un descens d'un 4,1%. Eivissa es manté com el mercat més exclusiu de les Illes, amb una mitjana de 20 euros el metre quadrat.

En el conjunt de l'Estat, el lloguer s'ha incrementat un 1,2% durant el segon trimestre del 2020 i la mitjana s'ha situat en 11,3 euros per metre quadrat. La taxa interanual ha arribat a créixer fins a un 3,4%, mentre que la taxa mensual s'ha reduït un 0,6%.

Així, en aquest segon trimestre, Barcelona s'ha consolidat com la capital més cara, amb 16,8 euros el metre quadrat, seguida de Madrid, 16,6 euros, i Sant Sebastià, amb 14,5 euros per metre quadrat. A la part baixa de la taula hi trobam Zamora, amb 5,2 euros el metre quadrat; Ciudad Real, amb 5,3 euros; Càceres, amb 5,5 euros, i Conca i Lugo, amb 5,6 euros el metre quadrat.

Segons Fernando Encinar, cap d'estudis d'Idealista, el mercat ha estat pràcticament tancat durant els darrers tres mesos. "La crisi provocada pel coronavirus ha impedit les mudances i les visites a nous habitatges, per la qual cosa els propietaris no han vist la necessitat de rebaixar el preu dels seus habitatges en lloguer", ha remarcat.

Encinar ha reconegut que les dades de caigudes són "més moderades del que esperaven, encara que les taxes negatives intermensuals ja comencen a mostrar el que podria convertir-se en una nova tendència a la baixa".

stats