Economia 11/10/2017

L'Íbex-35 respira i obre en números verds l'endemà del discurs de Puigdemont

La borsa espanyola comença la sessió amb el Sabadell i CaixaBank liderant els guanys

Ara
1 min
Borsa de Madrid durant la jornada d'avui

BarcelonaTemps mort a la tensió entre Catalunya i Espanya també per a la borsa de Madrid. L'Íbex-35 ha començat la sessió aquest dimecres en números verds i un augment al voltant de l'1,55%, l'endemà de la declaració del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què va suspendre temporalment la DUI per fer un últim intent de diàleg. Ahir la borsa espanyola va tancar la jornada amb lleugeres pèrdues.

De fet, a primera hora del matí els valors que lideren la jornada són els dos bancs que en l'última setmana han traslladat la seva seu fora de Catalunya. El Sabadell ha arrencat la sessió amb un augment del 3,31%, i CaixaBank també comença el dia amb una pujada del 3,31%.

Aquesta tendència s'ha repetit en altres companyies catalanes -algunes de les quals també s'han emportat la seu- com la immobiliària Colonial, que liderava els guanys passat un quart de deu amb un alça del 2,6%. D'altra banda, Grifols guanyava el 2,05%; Cellnex, l'1,42%; Gas Natural, l'1,33%, i Abertis, el 0,12%.

La prima de risc també s'ha moderat a primera hora, fins als 119 punts, i ja s'acosta als 116 que marcava abans del referèndum de l'1 d'octubre. No obstant això, els mercats resten a l'espera de la reacció del govern espanyol a la declaració de Puigdemont. L'executiu de Rajoy es reunirà aquest matí en consell de ministres.

stats