Economia 22/09/2021

L'oferta de Formació Professional per l'ocupació a les Illes s'incrementa un 40%

La inversió del Govern també ha augmentat des dels 3 milions als 4,6

ARA Balears
2 min
Els consellers Negueruela i March presenten l’oferta de formació professional d’enguany.

PalmaEl Govern de les Balears ha anunciat l'increment de l'oferta de Formació Professional per a l'ocupació. En comparació amb anys passats, l'oferta augmentarà un 40% i la inversió també, passant dels 3 milions als 4,6 que hi haurà aquest curs. Aquesta ampliació també vindrà donada gràcies que l'oferta d'FP s'impartirà a 30 IES i centres integrats i a 14 instituts més que el cicle passat.

Per famílies professionals, s'ha passat de 199 a 332 cursos i accions formatives corresponents a 47 certificats de professionalitat. Segons han informat el conseller Negueruela i el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, aquests tipus de formació tenen un elevat índex d'inserció laboral, ja que els primers sis mesos d'haver finalitzat els cursos, els beneficiaris presenten una inserció laboral d'un 65%.

Amb motiu d'aquest gran increment i de la inversió del SOIB dels 4,6 milions d'euros, es permetrà la contractació de més personal docent, concretament un total de 88 persones. L'objectiu és poder desplegar més certificats de professionalitat aquest curs 21-22. De fet, s'esperen 47 cursos, que arribin a 1.665 alumnes, 665 més que l'any passat, quan se'n varen comptabilitzar 1.000.

Una novetat que ha esmentat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball és que quan s'aprovi la nova llei de Formació Professional, amb la Qualificació Professional, el títol que s'expedirà quan s'hagin fet els cursos de Formació Professional enfocats a l'ocupació, ja no farà falta fer una prova d'accés per entrar a graus mitjans i superiors. Fins avui dia, per accedir a un grau d'aquestes característiques només es podia fer per ESO, Batxillerat o les proves d'accés.

L'oferta formativa d'enguany constarà dels certificats d'Administració i Gestió Agrària, Comerç i Màrqueting, Imatge Personal, Maritimopesquera, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Hostaleria i Turisme, Instal·lació i Manteniment, Transport i Manteniment de Vehicles i Imatge i So. Enguany s'hi afegeixen l'elaboració de vins i licors, les indústries alimentàries. Finalment també s'ha reforçat amb més oferta Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua i Informàtica i Comunicacions.

stats