IPC
Economia 14/11/2023

L'IPC va caure lleugerament fins al 3,8% durant el mes d'octubre

Es tracta de la xifra més baixa des del mes d'agost de 2023

ARA Balears
1 min
L'observatori fa el seguiment dels preus de la fruita i la verdura, dels ous, del peix, de la carn i dels aliments bàsics

PalmaL'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar fins al 3,8% a l'octubre pel que fa a la taxa interanual. Així es desprèn segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta de la dada més baixa registrada a les Balears des del mes d'agost del 2023. En termes mensuals, la inflació a les Balears va disminuir un 0,1%, mentre que des que ha començat l'any, la pujada arriba al 4%.

On més varen pujar els preus a l'octubre a les Balears respecte de l'any anterior va ser en aliments i begudes no alcohòliques, amb un increment d'un 9,5% (-0,9 punts respecte del mes anterior); begudes alcohòliques i tabac: un 7,6% (-0,3 punts); restaurants i hotels: un 5,8% (-0,5 punts) i sanitat: un 5,7% (-0,9 punts).

Per contra, on més varen caure els preus en taxa interanual va ser en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un -5,6% (+5,8 punts respecte de la taxa del mes precedent), l'única categoria en què es varen reduir. En l'àmbit nacional, l'IPC va augmentar un 0,3% a l'octubre en relació al mes anterior i va mantenir-ne la taxa interanual, fins al 3,5%.

stats