Economia 01/06/2021

L’IMAS distribueix 5,5 milions d’euros entre els ajuntaments per pal·liar els efectes de la pandèmia

Aquesta és la segona línia d'ajudes que se signa amb els municipis de l'illa

ARA Balears
1 min
Felanitx vist des del puig de Sant Salvador.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) distribuirà entre els 32 ajuntaments 5,5 milions d'euros per desenvolupar projectes per ajudar les persones en risc d'exclusió social per la crisi que ha provocat la pandèmia del covid-19. Segons ha informat en un comunicat el Consell de Mallorca, 4.658.394 euros del fons els aporta l'IMAS i 776.399 el Govern balear i els doblers s'han repartit tenint en compte el factor poblacional.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha estat present a la signatura dels nous convenis i ha assegurat que "teníem clar des del principi que havíem de posar més recursos als serveis socials municipals i així ho hem fet". A més, ha explicat que s'ha treballat per invertir els romanents "a tenir uns serveis socials municipals potents que han donat resposta a les demandes derivades de la pandèmia".

Aquests nous convenis permetran ampliar la dotació de les partides destinades a garantir els ingressos suficients a les famílies per assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques, per cobrir contractacions laborals i projectes derivats de l'emergència sanitària, com ara el reforç dels serveis de caràcter domiciliari. Els convenis, a més, preveuen l'adquisició de mitjans de protecció (EPI), el reforç de la teleassistència i els dispositius d'atenció a persones sense llar, amb el personal i els mitjans materials adequats que en possibilitin l'ampliació, tant en temps d'estada com en intensitat.

Aquesta és la segona línia d'ajudes que se signa amb els municipis de l'illa per fer front a les necessitats derivades de la pandèmia. L'abril de 2020 es va signar amb els municipis de l'illa un pla urgent de 3,6 milions d'euros, 800.000 provinents del Govern balear i la resta de l'IMAS per fer front a l'emergència sanitària.

stats